Israel vill ha nya F-15: or som betalas av USA

- Annons -

Varje år matchas de israeliska arméernas budget av USA till cirka 3,3 miljarder dollar för att förvärva ny utrustning från amerikanska industrier, samt 500 miljoner dollar för att förvärva och underhålla statliga missiler. Denna budget absorberas nu nästan helt av programmet för att förvärva den nya F35i Adir beställd av Jerusalem, liksom underhållet av F15, F16 och andra E-2C Hawkeye i tjänst med landets flygvapen, liksom dess helikopterflotta. Men de hebreiska tjänstemännen varnar fortfarande om det växande hotet som Iran representerar för landet, och i synnerhet genom sitt kärnkraftsprogram som enligt israeliska underrättelsetjänster bör ha tillräckligt med klyvbart material. För att bygga en kärnvapenbomb om några månader.

I själva verket landets arméer, och i synnerhet flygvapnen, har under flera månader ökat antalet övningar för att förbereda sig för att vid behov slå till på de iranska kärnkraftsanläggningarna, som var fallet 1981 under Operation Opera, då 8 F16: er som omfattades av 6 F15 såg den irakiska kärnreaktorn (tillverkad i Frankrike) slog och förstörde. 'osirak. Tyvärr är F35i, som skulle ha varit idealisk för detta uppdrag på grund av dess smyg att utmana det alltmer moderna luftvärnsförsvaret som försvarar det iranska luftrummet, har inte den räckvidd som behövs för att genomföra strejker på iransk mark. Samtidigt innehåller de F15 och F16 som för närvarande används, även om de är grundligt moderniserade, inte de senaste funktionerna som är tillgängliga för det nya amerikanska flygvapnet F-15EX. För att kunna innehålla det iranska hotet, men också den tillkännagivna ökningen av syriska luftvärn, sade Israels premiärminister, Naftali Bennett kom därför till Washington för att träffa president Biden på torsdagen, med en begäran som inte kunde vara tydligare: att USA erbjuder Israel 20 till 25 nya F-15IA som härrör från F-15EX och finansierar omvandlingen av 25 andra flygplan som för närvarande används inom IAF till denna standard.

F 35I Adir start HAA Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Israel har beordrat 50 F-35i att ersätta en del av sin F-16, men flygplanet har inte förlängningen tillräckligt för att utföra uppdrag så långt som till Iran

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna