Ryssland presenterar ny lätt stridsflygplan vid MAKS 2021

Den ryska beväpningsutställningen MAKS 2021, som kommer att hållas från 20 till 25 juli i närheten av Moskva, kommer med största sannolikhet se utseendet på en ny rysk stridsapparat som kommer att vara, enligt TASS-byrån, den utsedda konkurrenten till den amerikanska F35A. Industrikoncernen Rostec, som bland annat samlar Mig och Sukhoi-designkontoren, har för avsikt att göra intryck vid detta tillfälle, särskilt på den internationella scenen, och till och med knäcka en särskilt framgångsrik men gåtfull videostratta med flera potentiella kunder i företaget : Indien, Vietnam, Förenade Arabemiraten och till och med Argentina, fyra länder som Moskva hade inlett diskussioner med, särskilt om Mig-35 eller en eventuell ny ljuskämpe av den nya generationen.

Enligt samma artikel, med hänvisning till Oleg Panteleyev, den verkställande direktören för Aviaport Aviation News Agency, skulle det nya flygplanet vara en lätt kämpe avsedd att komma komplettera utbudet av ryska flygplan tillsammans med Su-57 som redan upptar det tunga segmentet, och som skulle utrustas med avancerad stealth på flera frekvensband, ett högt tryck-till-vikt-förhållande och betydande lastkapacitet i lastrummet och under vingarna. Enligt honom kommer de cirka 120 delegationerna som representerar 65 länder som kommer att delta i MAKS 2021-showen utan tvekan att bli fängslade av den nya enheten.

Rostec-kampanj för presentationen av det framtida stridsflygplanet på MAKS 2021

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT