National Guard, ett favoritformat för högintensitet

- Annons -

Militärparaden den 14 juli 2021, som kommer att äga rum som alltid på Avenue des Champs-Élysées, kommer i år att vara på temat "Hög intensitet", en föreställning som nyligen har återuppstått med återupplivandet av denna typ av engagemang , och uppkomsten av vissa väpnade styrkor som Kina eller Ryssland.

Men om de franska arméerna kommer att lyfta fram sin högpresterande utrustning, som Rafale, Leclerc-stridsvagnen, VBMR Griffon eller till och med den franska flottans nya fartyg under denna händelse, kommer de inte att kunna maskera sin mer än begränsade kapacitet på detta område, ärvt från 25 år av ogynnsamma budget- och politiska beslut och en felaktig bedömning av utvecklingen av geopolitiska risker, inklusive i Europa.

För, och all militär personal vet detta mycket väl, även om de franska arméerna har effektiv utrustning, saknar deras styrkor grymt djup för att effektivt kunna engagera sig i en verklig "Högintensiv" konflikt.

- Annons -

LPM:s insatser 2019-2025 till förmån för högintensivt engagemang

Allt är dock inte negativt i denna tabell. Å ena sidan Lag om militär programmering 2019-2025 har hittills respekterats nästan strikt av Emmanuel Macrons regering, en första sedan inrättandet av denna övning på 80-talet.

LPM respekteras inte bara, utan det kommer att ha gjort det möjligt att stoppa blödningen av kapacitet som har påverkat de franska arméerna i cirka femton år, som för att stödja operativt tryck offrade sina magra reserver, vilket ledde till ökat slitage på utrustning, kollapsen av kapacitetstillgängligheten, ökade underhållskostnader och en betydande nedgång i moralen bland militären.

Framför allt, tack vare stabschefernas kombinerade agerande, lyckades de bevara en kärna av enheter som fungerade som mottagaren av militärt kunnande och färdigheter, just inom området för högintensivt engagemang. , för att kunna , när det är dags, att rekonstruera krafterna inom en förkortad tidsram.

- Annons -

Men att återställa verkliga engagemangsförmåga av denna typ till de franska väpnade styrkorna skulle vara en ansträngning som skulle vara både lång, mycket dyr och särskilt svår, särskilt på området för mänskliga resurser. Det finns dock en modell som skulle göra det möjligt att uppnå detta med mindre budgetinsatser och på ett mycket mer flexibelt sätt, Nationalgardet.

Armé Militär maktbalans | Försvarsanalys | Landstyrkor
De franska arméerna har faktiskt högintensiva engagemangsförmåga, men i lågt antal, vilket begränsar deras militära och politiska effektivitet.

Vad är hög intensitet?

Låt oss först börja med att definiera några begrepp, särskilt det om engagemanget för "högintensivt". Detta är ett väpnat engagemang mot en motståndare med många, tekniskt avancerade militära resurser utplacerade av erfarna soldater.

Den engelska termen för att definiera detta begrepp, Near-Pear Adversaries, är i sig själv explicit, eftersom den exakt beskriver en motståndare med medel nära de som finns tillgängliga för västerländska arméer, såväl i kvalitet som i kvantitet.

- Annons -

Det sista "högintensiva" engagemanget ägde rum 2020 i Nagorno-Karabach mellan de azerbajdzjanska och armeniska arméerna, och den sista militära aktionen av denna typ som utfördes av de franska arméerna ägde rum 1991 under Operation Desert Storm.

Det franska nationalgardet, en lösning skräddarsydd för det växande hotet

Termen "nationalgardet", i denna artikels mening, representerar en militärstyrka som består av reservister som agerar i bildade förband, till skillnad från de nuvarande reservisterna som i den stora majoriteten agerar som ett komplement till en enhet som består av yrkessoldater, eller i nivåer av stöd.


LOGO meta försvar 70 Militär maktbalans | Försvarsanalys | Landstyrkor

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna