National Guard, ett favoritformat för högintensitet

Militärparaden den 14 juli 2021, som kommer att äga rum som alltid på Avenue des Champs-Elysées, kommer att vara i år med temat "La Haute Intensity", en uppfattning som nyligen har dykt upp igen med återuppkomsten av denna typ av engagemang och uppkomsten av vissa väpnade styrkor som Kina och Ryssland. Men om de franska arméerna kommer att lyfta fram sin högpresterande utrustning, såsom Rafale, Leclerc-stridsvagnarna, VBMR Griffon eller till och med de franska flottans nya fartyg, kommer de inte att kunna dölja sina mer än begränsade kapacitet inom detta område., ärvt från 25 år av ogynnsamma budgetmässiga och politiska avvägningar och en felaktig bedömning av utvecklingen av geopolitiska risker, inklusive i Europa. Eftersom, och alla soldater vet det mycket väl, om de franska arméerna har högpresterande utrustning, saknar deras styrkor grymhet i tjocklek för att effektivt kunna engagera sig i en verklig konflikt av "högintensitet"

Allt är dock inte negativt i denna tabell. Å ena sidan har lagstiftningen om militär programmering 2019-2025 hittills iakttagits nästan strikt av regeringen för Emmanuel Macron, en första sedan inrättandet av denna övning på 80-talet. LPM respekteras inte bara, men det kommer också att ha gjort det är möjligt att stoppa den blödning av kapaciteten som har drabbat de franska arméerna under de senaste femton åren, vilket för att stödja operativt tryck, offrade deras magra reserver, vilket ledde till snabbare slitage av utrustning, kollaps av kapacitetstillgänglighet, ökade underhållskostnader och en betydande nedgång i moral bland militären. Framför allt lyckades de, tack vare stabschefernas kombinerade handlingar, bevara en kärna av enheter som fungerade som en behållare för militär kunskap och färdigheter, just inom området högintensivt engagemang. , när tiden kommer, att rekonstruera krafter inom förkortade tidsramar. Att ge de franska väpnade styrkorna verkliga engagemangskapaciteter av denna typ skulle emellertid vara en lång, mycket dyr och särskilt svår insats, särskilt inom personalresursområdet. Det finns dock en modell som gör det möjligt att uppnå detta med en mindre budgetinsats och på ett mycket mer flexibelt sätt, National Guard.

De franska arméerna har verkligen högintensitetsengagemangskapacitet, men i litet antal, vilket begränsar deras militära och politiska effektivitet.

Låt oss börja med att definiera några föreställningar, i synnerhet engagemanget för "High Intensity". Det handlar om ett beväpnat engagemang gentemot en motståndare som har många militära medel, tekniskt avancerade och genomförda av erfarna soldater. Den engelsktalande termen för att definiera denna uppfattning, Near-Pear-motståndare eller motståndare nära sina kamrater är i sig uttrycklig, eftersom den exakt beskriver en motståndare som har medel nära de som finns för västerländska arméer, både i kvalitet och kvantitet. Det sista ”högintensiva” engagemanget ägde rum 2020 i Nagorno-Karabakh mellan de azerbajdzjanska och armeniska arméerna, och de sista militära aktionerna från de franska arméerna ägde rum 1991 under Operation Desert Storm. Uttrycket "National Guard", i den mening som avses i denna artikel, representerar en militär styrka som består av reservister som agerar i konstituerade enheter, till skillnad från de nuvarande reservisterna som i sin stora majoritet agerar som en back-up till en enhet bildad av yrkessoldater, eller i stödnivåer.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Kommentarer är stängda.

Meta-försvar

GRATIS
SIKT