Sydkorea testade lanseringen av en ballistisk missil under ytan

Som vi visste investerar Sydkorea kraftigt i utvecklingen av kryssningsmissiler och ballistiska missiler för att, så mycket som att kunna göra det här lilla, motverka det växande hotet från den nordkoreanska ballistiska arsenalen. Således har landet sedan början av 80-talet utvecklat Hyunmoo-familjen av yt-till-yt-missiler, ursprungligen designade med en överföring av teknik från USA i utbyte mot åtaganden från Seoul om det maximala utbudet av vapen som utvecklats, sedan som en del av ett partnerskap med Moskva under 90-talet, som gjorde det möjligt för andra generationens missiler, Hyunmoo 2, att integrera teknologier från det ryska Iskander-programmet. På senare tid tillkännagav de sydkoreanska myndigheterna sin avsikt att utveckla en undervattensvariant av Hyunmoo-familjen, utsedd Hyunmoo 4, som kan lanseras genom dykning från en ubåt.

Det är i detta sammanhang som testet avslöjat av Yonhap TV News register. Enligt nyhetskanalen skulle sydkoreanska ingenjörer och militärer framgångsrikt ha avfyrat en ballistisk missil speciellt utformad för detta ändamål (förmodligen Hyunmoo 4) från en nedsänkt plattform, vilket markerar Seouls första framgång. Inom området Submarine-Launched Balistic Missile, eller SLBM. Testet från en nedsänkt pråm är klassiskt för de första skotten av denna typ av missil, för att inte riskera en ubåt och dess besättning i händelse av misslyckande. För närvarande har de koreanska myndigheterna, förutom Yonhaps rapport, förblivit mycket diskreta i ämnet, varken förnekat eller bekräftat framgången med skjutningen eller till och med dess existens.

Dosan Ahn Changho är det första fartyget i samma klass och den första ubåten helt designad i Sydkorea. Den har 6 vertikala silor som rymmer kryssnings- eller ballistiska missiler med byte av medium

Denna rättegång är en del av ett globalt program som syftar till att stärka Seouls strejk och kapacitet i händelse av en attack från dess tumultiga granne. Förutom utvecklingen av ballistiska missiler med ökande räckvidd, integrerar den också kryssningsmissiler som Hyunmoo 3, som redan utrustar förstörare Sejong den store och Kim Jwa-Jin klass KSS II ubåtar härledda från tyska typ 214 och byggda under licens med tekniköverföring. De måste också utrusta de nya KSS III-ubåtarna i Dosan Ahn Changho-klassen, de första stridsdubbarna helt designade i Sydkorea. Den här klassen, vars första eponymiska fartyg kommer att gå i tjänst den här månaden inom den sydkoreanska flottan, utgör den tredje komponenten av denna ansträngning, eftersom den bär 3 ​​vertikala silor som möjliggör utplacering av Hyunmoo 6C kryssningsmissiler på ett intervall på 3 km och potentiellt den berömda Hyunmoo 1500 ballistiska missilen i sin SLBM-version. Utöver de första tre fartygen i klassen kommer de kommande 4 ubåtarna att bära 3 av dessa silor.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT