Serietillverkning av den ryska T-14 Armata-tanken startar 2022

Sedan den första officiella presentationen av den nya ryska huvudstridsvagnen, T-14 Armata, under paraden som markerade sjuttioårsdagen av slutet av andra världskriget den 9 maj 2015, ankom den nya tanken till de ryska enheterna har många gånger tillkännagavs och många gånger skjutits upp till "nästa år". Och även om det ursprungliga tillkännagivandet om att ha 2000 T-14 under 2020 tillskrivits Sergei Shoïghou, Vladimir Putins försvarsminister och nu tippat vara den senare utsedda delfin, var framför allt kopplat till en dålig förståelse av hans ord, eftersom han var talar om 2000 moderna stridsvagnar, inklusive de moderniserade versionerna av T-72, T80 och T-90, det är ändå sant att Armata-programmet har justerat falska startar de senaste åren.

Den här gången är det industriminister Denis Manturov som intervjuades av Tass State News Agency, meddelade att serieproduktionen av T-14 skulle börja bra 2022, vilket antar att pansarfordonet tas i bruk i de ryska enheterna samma år. Men till skillnad från tidigare tillkännagivanden kan den här mycket väl visa sig vara korrekt, eftersom nu Moskva och Uralvagonzavod, tillverkaren av familjen Armata, verkligen har löst många problem som hindrade dess lansering och serietillverkning, båda ur budgetmässig synvinkel. såväl som tekniskt och tekniskt sett. Det måste sägas att T-14 i många aspekter visar sig vara en revolution för de ryska arméerna, och att dess inträde i tjänst under goda förhållanden endast kunde göras när ett visst antal kriterier hade uppfyllts.

T90M integrerade flera tekniker som lånats från T14 Armata, särskilt 125mm 2A82-1M-pistolen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT