Den brittiska Char Challenger 3 (även) kommer att skyddas av det israeliska trofésystemet

Vi visste att London planerade att begå hans framtida Challenger 3-tank, en eftermontering av Challenger 2 som för närvarande används för att lindra felen och föråldring och göra det möjligt att koppla en möjlig ersättning från 2035, ett Hard-Kill-skyddssystem för att öka skyddet mot missiler och antitankraketer. Det brittiska försvarsministeriet har just bekräftat det Trophy aktivt skyddssystem av den israeliska Rafael hade valts för detta, i detta fall i sin lätta version Trophy MV / VPS. Den brittiska armén kommer därför att bli den tredje NATO-armén som väljer det israeliska självskyddssystemet efter den amerikanska armén som beställde 400 kit för att utrusta sina M1A2 Abrams på uppdrag, dvs. motsvarande fyra stridsbrigader och den tyska armén, som beställde ett trettiotal av dessa system för utrusta, vid behov, motsvarigheten till ett företag i Leopard 2.

Tillträdde 2011 för att utrusta Merkava Mk4-stridsvagnar och Namer-infanterikampfordon från den israeliska armén. dess ikraftträdande, och att tillverkaren, precis som de tester som utfördes av den amerikanska armén, skulle ha gjort det möjligt att visa en effektivitet i storleksordningen 95% mot raketer och antitankmissiler. Den är baserad på 4 EL / M-2133 radarantenner som täcker 360 ° som omger det pansrade fordonet och kan upptäcka projektiler riktade mot det. En dator bestämmer sedan den optimala avlyssningspositionen för att skicka en MEFP-ammunition där som består av flera penetratorer i en kompakt matris som ansvarar för att förstöra projektilen utan att hota de omgivande allierade styrkorna. Under versionerna har Trophy sett att dess kapacitet ökar, särskilt för att fånga upp formade laddningsskal som skjutits från ett annat pansarfordon och snart, enligt Rafael, att förstöra de kinetiska penetratorerna i moderna pilskal. Det har också sett sin vikt minskas, från nästan ett ton i sin ursprungliga version, till endast 600 kg i MV / VPS-versionen, och till och med 200 kg i "Light" -versionen som är avsedd att skydda lätta fordon. Viktminskningen i MV-versionen åtföljdes av ett prisfall för att sätta sig under miljon dollar.

Den amerikanska armén har valt Rafaels TROPHY som en tillfällig lösning för hårt dödande skydd för att skydda sin M1A2 Abrams i avvaktan på ett nationellt fakturerat skyddssystem

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT