Storbritannien villkorar ny order på F35B på lägre underhållskostnader

Medan F35B från Royal Air Force började, från hangarfartyget Queen Elizabeth II, de första uppdragen och operationella strejkerna av flygplanet riktat mot ISIS-mål i Mellanöstern, ministern för La British Defense, Ben Wallace, vägde dessa tidigare uttalanden om framtida order av Lockheed-Martins enhet. Enligt den konservativa ministern kommer dessa nya order endast att ske när integrationen av Meteors långväga luft-till-luft-missil har slutförts och validerats ombord på det nya flygplanet. Framför allt meddelade han den 23 juni att dessa bara kommer att inträffa när kostnaderna för underhåll och implementering av F35 har sjunkit och kommer att stabiliseras och tillade att det inte fanns någon fråga för honom att "underteckna en tom check" till BAe och Lockheed-Martin-industriister.

Utan att ifrågasätta viljan och britterna behovet av att förlänga flottan av F35, 48 flygplan som inte på egen hand tillåter att stödja aktiviteten hos två hangarfartyg i rotation till sjöss, har Ben Wallace genom denna förklaring lanserat en bana i F35-programmets pöl, i ett ögonblick som inte kunde vara mer känsligt för honom, medan US Air Force och en del av de amerikanska parlamentarikerna också uttrycker tvivel om industrimännens förmåga att ta med sig kostnaden för att äga flygplan på de nivåer som krävs för användning som överensstämmer med kraven, dvs. $ 25.000 33.000 per flygtimme. För närvarande är siffrorna motstridiga beträffande dessa kostnader, eftersom Lockheed-Martin tillkännager en kostnad per flygtimme på cirka 35 35 dollar (för den landbaserade F44.000A-versionen), samtidigt som den demokratiska representanten Adam Smith, försvarsordförande representantens huskommitté och enskilt noggrant om FXNUMX-programmet, meddelar för sin del att det nu är XNUMX XNUMX dollar.

HMS Queen Elizabeth F35B Defense News | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Queen Elizabeth II hangarfartyg bär F35B som tillhör Royal Air Force, men också en skvadron från United States Marine Corps

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna