British Destroyer HMS Defender riktad av ryska varningseldar i Svarta havet

Detta är en mycket allvarlig händelse mellan Royal Navy anti-aircraft destroyer HMS Defender och de ryska marin- och marinstyrkorna. Enligt ryska medier, skulle Moskvas marinstyrkor vid två tillfällen ha öppnat eld på den brittiska förstöraren HMS Defender, medan den här skulle ha trängt igenom 3 km det ryska territorialvattnet kring Krim. 12:06 och sedan 12:08 avfyrades varningsskott mot det brittiska fartyget för att tvinga det att lämna området. Kl 12:19 skulle en rysk marinflygvapen Su-24M stridsbombare också ha släppt fyra OFAB-4 bomber uppströms ombord på fartyget, igen för att tvinga det att lämna området. Enligt ryska medier lämnade HMS Defender ryska territorialvatten kl 250:12.

För närvarande har ingen officiell reaktion, varken från Moskva, London eller Nato publicerats. Detta är dock utan tvekan den allvarligaste marinahändelsen mellan ett Nato-land och Ryssland sedan slutet av det kalla kriget, och konsekvenserna kommer utan tvekan att vara mycket betydelsefulla, särskilt eftersom båda sidor redan är i strid med Ukraina, Vitryssland, Syrien och cyberattacker. tillskrivs ryska hackare. Det är därför troligt att det västerländska svaret på denna manöver kommer att vara mycket allvarligt, så att man tvingar till exempel Tyskland att avstå från Nord Stream 2-gasledningen, som vi redan känner till i många amerikanska parlamentariker och flera Europeiska ledare.

Uppdatering: de brittiska myndigheterna har officiellt förnekat de ryska uttalandena och har varken observerat varningsskott eller bombdroppar nära fartyget. Enligt den brittiska försvarsministern hörde fartygets besättning skottlossning, men antog att det var marinartilleriträning bortom horisonten. Den brittiska ambassadören har kallats av Moskva för att protestera mot vad Kreml anser vara en farlig manöver i strid med dess territorialvatten.

Ryska flygvapnet Sukhoi Su 24M RF 95097 vid Tsentralnaya Uglovaya Air Base Defense News | Militära allianser | Stridsflygplan
En ryska marinflygvapnet Su-24M släppte enligt uppgift 4 OFAB-250 bomber nära den brittiska förstöraren HMS Defender för att ta bort den från ryska territorialvatten som omger Krim

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna