US Navy strukturerar sig för att börja ersätta Arleigh Burke

Säg det US Navy seglar nu med döda räkningar med tanke på utvecklingen av dess skeppsbyggnadsprogram skulle vara en underdrift. Mellan planen för 355 marinenheter 2030 som förmodligen inte kommer att nås, den som riktar sig till 450 fartyg år 2045 presenteras av en avgående Trump-administration och som inte kommer att ha överlevt på mer än ett par dagar när Joe Bidens team är på plats, de flera och upprepade misstagen angående dåliga och övervärderade program som Zumwalt-förstörare och Littoral Combat Ships, och program som ser, med varje iteration , deras priser exploderar, den amerikanska marinen befinner sig idag i en situation med stor spänning, samtidigt som dess främsta konkurrent,den kinesiska flottan, tillämpar med metod och precision en plan för att öka makten vilket skulle göra det möjligt för det inom några år att få överhanden i Stilla havet och Indiska oceanen över de västra marinerna.

För att möta denna utmaning förlitar sig den amerikanska marinen, som inom några månader måste presentera en ny industriell lastplan för förnyelse av sina resurser under de kommande två decennierna, på fem fartygsklasser. en tid ännu, fördelen över haven: Ford-klass tunga kärnkraftsflygbärare, Virginia-klass kärnkraftsattack ubåtar, LHA-attackhelikopterbärare från America-klassen, nya Constellation-klassfregatter och Arleigh Burke Flight III-klass tunga förstörare. Den ultimata versionen av jagarna som har bildat ryggraden i den amerikanska flottan under de senaste 2 åren, Burke Flight III, om de kan ta sig an Ticonderoga-kryssarnas uppdrag i tillbakadragningsfasen som jagare, har ändå anlänt. begränsningar av deras skalbarhet. Programmet Large Surface Combatant, lanserades 2015 efter övergivandet av CG (X) -programmet som ursprungligen skulle ersätta Ticonderoga och misslyckandet av Zumwalt-klassen av förstörare som kommer att begränsas till 3 enheter, syftar just till att ersätta dessa fartyg för att utgöra styrkan av kraftig strejk av den amerikanska ytflottan från 2030.

Efter att ha känt flera versioner har skrovet av Arleigh Burke-förstörare nu nått gränserna för dess kapacitet och kan inte rymma de nya system som krävs av den amerikanska flottan.

Det är i detta sammanhang som en diskret ceremoni hölls den 4 juni för att fira skapandet av det nya kontoret dedikerat till DD (X) -programmet och fick i uppdrag att utforma Arleigh Burke-ersättare som Ticonderoga i US Navy, efter att biträdande sekreterare för förvärv och forskning och utveckling Interims Jay Stefany officiellt godkänt dess konstitution. Detta kontors uppdrag kommer att vara att förbereda och övervaka arbetet som syftar till designen och sedan tillverkningen av denna nya klass av stora stridande ytfartyg som uppmanas att ingripa där mindre fartyg, såsom fregatter, inte kan gå. Naturligtvis finns det för närvarande mycket lite information om vad denna framtida klass kan vara. I bästa fall vet vi att den amerikanska flottan inte planerar att beställa det första fartyget före 2028, och därför kommer idrifttagningen inte att äga rum förrän i början av nästa decennium. En punkt framförs dock allmänt i den amerikanska kommunikationen om detta ämne, den integrerade elektriska framdrivningen av fartyget som kommer att vara kärnan i programmet och kommer att få särskild uppmärksamhet.

Denna typ av framdrivning, som kommer att bli nödvändig under många år och årtionden för många stridsfartyg, skiljer å ena sidan produktionen av energi, i detta fall i form av elektrisk energi, från användningen av den. Traditionellt driver turbiner och dieselmotorer som utrustar fartyg direkt axellinjen eller axlarna som aktiverar propellrarna, och elförsörjningen genereras antingen av generatorer eller av generatorer som fångar en del av den producerade mekaniska energin. I en integrerad elektrisk framdrivning producerar turbiner eller dieselmotorer endast el och induktionselektriska motorer som drivs av denna producerade energi driver axellinjerna. Detta gör det möjligt, åtminstone ur teoretisk synvinkel, att alltid optimera energiproduktionen och därmed bränsleförbrukningen till hela fartygets energibehov, oavsett om det gäller dess framdrivning eller fodret. system.

British Daring-class typ 45-förstörare var bland de första fartygen som hade integrerad elektrisk framdrivning

Förutom en uppenbar energioptimering och en viss konceptuell förenkling av fartygets energidiagram gör Integrated Electric Propulsion det också möjligt att leverera system som kräver stora mängder elektrisk energi utan att onödigt väga fartyget genom att multiplicera energikällorna. Det är i synnerhet en mycket effektiv arkitektur för integrering av riktade energivapensystem, såsom högeffektslasrar, eller för elektriska kanoner av Rail Gun-typen, som båda kräver betydande elektrisk kraft för att fungera. Dessutom gör de framsteg som gjorts de senaste åren när det gäller lagring av elektrisk energi med de nya generationerna av batterier, att fartyg kan arbeta i elektriskt läge som till exempel ubåtar med konventionell framdrivning, därför av material. Mycket diskret, till och med att ha en reserv av energi redo att användas för att reagera på ett hot på mycket kort tid, även när turbinerna är i viloläge.

Vi är därför knappast förvånade över att detta framdrivningssätt är kärnan i målen för DD (X) -programmet. den amerikanska flottan har aldrig lagt hemlighet för sina ambitioner inom riktade vapen i framtiden, särskilt för att säkerställa skydd mot drönare och anti-missiler för dess fartyg. Denna nya framdrivning, liksom ankomsten av nya vapensystem som hypersoniska missiler som kräver längre silor än de nuvarande Mk41s, och nya radar / ekoloddetekterings- och skyddssystem, kan inte anpassas till skrovet i Arleigh Burke redan vid mättnadsgräns i dess Flight III-standard. Det är därför förståeligt uttalanden från admiral Gilday, chefen för marinoperationer, som antydde att från och med nu skulle utformningen av US Navy-stridsfartyg göras genom att starta från systemen för att definiera ett skrov och inte genom att anpassa befintliga system med enskrov. I detta avseende representerar DD (X) -programmet själva karaktäriseringen av detta nya paradigm.

Byggandet av ryska förstörare i klassklassen förväntas inte starta förrän 2025

Det måste sägas att detta program kommer att ha särskilt svåra utmaningar att möta, medan Ryssland och särskilt Kina också har börjat utforma sina nya generationers förstörare. För Moskva kommer det att vara den tunga förstörarklassen Lider, mycket tungt beväpnade och potentiellt kärnkraftsdrivna fartyg med en tonnage på över 12.000 XNUMX ton, avsedda att ersätta Slava- och Kirov-klasskryssarna från slutet av decenniet, om planen som nebulously tillkännagavs av Vladimir Putin 2019 kom att respekteras. Å andra sidan, för Peking, bygger de typ 055A-förstörare, en utveckling av de redan mycket märkta typ 055, bör börja under de kommande månaderna. Endast ett fåtal rykten har filtrerats ut om detta fartyg, som kommer att vara större än dess äldre och därför kommer att överstiga 12.000 XNUMX ton för att kunna rymma anti-ballistiska skeppsmissiler potentiellt härledd från typ 26 eller 21D, och som också bör utrustas med integrerad elektrisk framdrivning till kraftstyrda vapensystem och en järnvägspistol som redan testats i flera år av Peking. I enlighet med den kinesiska planeringen, som fortfarande är mycket exakt, kommer dessa fartyg att tas i bruk från 2025 och kommer sannolikt att vara de mest kraftfulla stridande ytfartygen vid den tiden.

En sak är säker på att det lilla kontoret som ansvarar för DD (X) -programmet som just har skapats inte längre har friheten att misslyckas, eftersom program som Zumwalt, LCS eller CG (X) fortfarande har råd. Från och med nu kommer varje år som förloras i tekniska och / eller budgetfel betalas i den kinesisk-amerikanska marinmaktbalansen, med risken att Förenta staterna och den amerikanska flottan tas ner av Peking och den kinesiska marinen, den senare kapitalisera varje år, mer förtroende och operativ kapacitet genom tillämpning av en rigorös, ambitiös industriell och operativ plan med enorm effektivitet. Varför skulle det förneka det, eftersom PLA 2021 kommer att få fler nya förstörare än den amerikanska flottan kommer att ta emot fartyg, alla modeller tillsammans.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT