Pro och anti-F35 kolliderar genom media i USA

Tiderna är bra för de amerikanska försvarsmedierna. Faktum är att efter det amerikanska flygvapnet och Pentagon till hands uttryckte det deras ambitioner att minska volymen på F35A beställd på grund av för höga driftskostnader och prestanda olämpliga för att klara Kina i Pacific Theatre, och det av amerikanska folkvalda har visat mycket fastare positioner gentemot Lockheed-Martin-programmet leder F35-ekosystemet nu en stor medieoffensiv för att motverka argumenten som förargats av enheten och programmet. Och med all sannolikhet kommer konfrontationen att vara nådelös.

Stödet till F35 -programmet är verkligen stort, särskilt inom den politiska sfären och i huvudstädernas korridorer. Således, för tio dagar sedan publicerade 10 representanter och senatorer, både republikaner och demokrater, en krönika som uppmanade att behålla F130 -order på sin nuvarande nivå, och särskilt inte att minska den. Enligt dem visar Lockheed-Martin-flygplanet makalösa operativa möjligheter, vilket ger det en avgörande fördel gentemot kinesiska eller ryska flygplan. Dessutom representerar F35 i deras ögon en pelare för amerikansk militärindustriell makt, särskilt gentemot USA: s allierade, och att avstå från programmet skulle kraftigt förändra amerikansk makt gentemot samma allierade. När det gäller dem som kampanjer för att minska programmets omfattning eller att avbryta det, skulle deras mål, enligt dem, framför allt vara att minska försvarsutgifterna och därför att försvaga den amerikanska makten. Det är dock sant att den stora majoriteten av de valda medunderskrivarna i detta forum tillhör de stater där programmet har det största ekonomiska fotavtrycket. Därifrån för att se en relation mellan orsak och verkan ...

Som Pentagons underförvärvssekreterare under Obama-administrationen har Frank Kendall varit en aktiv del av F35-programmet under större delen av föregående decennium.

Dessa argument har upprepats av flera artiklar och kolumner som publicerats på de viktigaste amerikanska försvarsmedierna, t.ex. Defensenews.com, BreakingDefense.com, DefenseOne.com och det mycket inflytelserika AirForceMag.com, ibland med bifogade reklamkampanjer, och ibland så långt som ad hominem -attacker mot programmets förnedrare, särskilt mot den demokratiska representanten för staten Washington och ordförande för försvarsutskottet i representanthuset Adam Smith, direkt riktade av några med ofta irrelevanta argument. Och de bär, eftersom den blivande sekreteraren för flygvapnet som föreslagits av Binden -administrationen, Franck Kendall, förklarade för de valda representanterna för kongressen under hans nomineringsförhandling att lösningen för att sänka kostnaderna för underhåll och innehav av F35 baserades på orderingång och flygplan, till stor upprördhet för Pentagons ledare.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT