Droner, artificiell intelligens, digitalisering: Ryssland ligger också i framkant när det gäller ny försvarsteknik

De senaste åren har de amerikanska väpnade styrkorna åtagit sig en djupgående förändring för att integrera ny teknik såsom massiv användning av drönare, digitalisering av slagfältet och samarbetsengagemang och försök att göra det återfå den militära framgången över sina potentiella motståndare, och särskilt över Kina, som nu upptar större delen av Pentagons strateger. Det tillkännagivna målet är att kompensera för den numeriska fördelen kopplad till PLAs allmakt och den troliga närheten till kinesisk mark i ett hypotetiskt engagemang mot kinesiska styrkor i västra Stilla havet, och i synnerhet runt Taiwan. En rapport som publicerades av American Naval Analysis Center påminner om att även om Kina verkligen är en stor motståndare som bör tas på allvar,Ryssland förblir också en mycket seriös konkurrent, särskilt eftersom det, precis som USA, satsar på stora ansträngningar inom dessa störande tekniska områden., sannolikt att neutralisera den fördel som amerikanska och västerländska styrkor hoppas på.

Rapporten om 286 sidor de många ryska ansträngningarna för dessa nya teknologier och doktriner. Således har landet inom drönare och efter en sen start lyckats komma ikapp så att det troligen blir den första som implementerar en tung stridsdrona, S70 Okhotnik B, från mitten av decenniet. Det har också ökat integreringen av drönare avsevärt i dess beslutsfattande och kommandokedja, efter många experiment som framförts i Syrien, både inom de konventionella områdena och inom mer innovativa områden, till exempel robotik. Det är uppenbart att den syriska konflikten har varit och förblir för ryska styrkor, ett fantastiskt laboratorium för att experimentera med vapensystem men också dess läror om engagemang.

Den moderniserade versionen av Mi-28NM integrerar flera verktyg som möjliggör samarbetsstrid och interaktion med drönare och vagrant ammunition som går igenom slagfältet.

De ryska arméerna har också gjort enorma framsteg inom området för samarbetsengagemang de senaste åren och återigen förlitar sig delvis på de framsteg som gjorts i drönare, men också i rymden och flera flaggskeppsprogram inom flygområdet (Su-57, Mi-28NM, Ka-52M..) som i marinfältet (Gorshkov fregatter, Iassen ubåtar, Bastions kustförsvarsbatterier ..), nu inkludera verktyg som möjliggör denna form av samarbete. Samma verktyg finns inom området landstrid med ny version av stridsutrustningen Ratnik och de nya funktionerna införlivade i de moderniserade T-90M-, T80BVM- och T-72B3M-tankarna, liksom artillerisystemen Tornado S / G, MSta och Koalitsya-sv, och den överhängande ankomsten av den nya generationen av pansarfordon av familjen Armata.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT