Ryska Mi-28NM stridshelikopter går in i drönartiden

Vi vet det, Mil Mi-28N stridshelikopter Ryska hade visat vissa begränsningar under sitt engagemang i Syrien, vilket har lett till att de ryska myndigheterna förhandlat med tillverkaren om en viktig fas av moderniseringen av apparaten. Vi vet nu mer om den viktiga utvecklingen av helikoptern och dess vapensystem, liksom utvecklingen av doktrinen om användning av stridshelikoptrar av de ryska väpnade styrkorna. I samband meden intervju med Tass Agency av Vitaly Shcherbina, chefsdesigner för Mil- och Kamov-designkontoren, kastade den sistnämnda mycket djup modernisering av de 96 flygplanen i drift idag, liksom enhetens framtida funktioner.

Syrisk erfarenhetsåterkoppling under engagemanget av Mi-28N och andra ryska roterande vingar hade faktiskt kommit fram till att dessa enheter nu var sårbara för eld och missiler från marken ovanför och i direkt närhet till slagfältet. Å andra sidan ger helikoptern fortfarande rörlighet och eldkraft mer än nödvändigt för modern landhandling. Det är därför nu nödvändigt att ha förmåga att engagera sig utanför räckvidden för korta land-till-luft-system och detekteringsfunktioner som gör det möjligt för besättningen att känna till positionen för hot och mål på slagfältet så att du kan slå utan att bli riktad . Dessa två mål har konditionerat utvecklingen av Mi-28NM, som kommer att haen ny luft-till-yt-missil som kan engagera pansarmål upp till 25 kilometer utan att behöva ha en siktlinje. Betecknas under koden "artikel 305", kommer den här nya missilen att kunna hänga på sitt mål efter att ha skjutits, som den nya Western NLOS (No Line of Sight) som SPIKE ER och MMP, vilket gör att flygplanet kan behålla avlastningsskyddet och därför inte utsätta dig själv till vedergällningseld.

Mi-28N hade visat vissa begränsningar under sitt engagemang i Syrien, och moderniseringen till NM-versionen baseras till stor del på dessa observationer.

Förutom missilen kommer Mi-28MN också att ta emot nya 70 mm styrda raketer, samtidigt som den behåller sin 30 mm pistol för att engagera närliggande mål. Framför allt har den förmågan att implementera och kontrollera drönare, oavsett om det är spaningsdronor eller roamingammunition, genom att lägga till ett kontrollgränssnitt som är särskilt utformat för detta ändamål. Helikoptern fick också ett infocentrerat stridsystem som erbjuder besättningen en tydlig och dynamisk bild av slagfältet, som slår samman data från sina egna detektorer och i synnerhet från dess nya elektrooptiska system och dess radar, liksom dess drönare, och allierade land- och luftenheter som finns i området för engagemang.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT