US Air Force Skyborg autonoma drönare gör sin första flygning

Den första drönaren utrustad med Skyborg-systemet US Air Force Autonomy Core System gjorde sin jungfrun den 29 april vid Tindal Air Force Base i Florida. För tillfället är det UTAP-22-drönaren från Kratos-företaget som var utrustad med Skyborg för att säkerställa flygplanets pilot-, navigations- och kontrollfunktioner utan att en pilot har befäl över flygplanet. Deporterat, liksom fall idag för stridsdronor som Predator eller Reaper. Flygningen, som varade i 2 timmar och 10 minuter, validerade Skyborg-systemets huvudfunktioner, nämligen att styra drönarens flygning och hålla den i dess flyghölje, manövrera flygplanet och säkerställa navigering och säkerhet., Allt oberoende.

Detta är utan tvekan ett viktigt steg för detta US Air Force-program, som syftar till att utrusta en familj av potentiellt förbrukade stridsdronor som en del av programmet Autonom Attractive Aircraft Experimentation, för att följa med stridsflygplanen F35A och F-15EX och se till att uppdrag är för farliga för pilotflygplan. Målet, inom några år, är att låta en pilot styra en eller flera stridsdronor samtidigt som man säkerställer styrning och uppdragskontroll av sitt eget flygplan, som programmen Australiens lojal wingman et Brittiska LANCA.

Prototypen för det australiska Loyal Wingman-programmet som utvecklades med Boeing gjorde sin första flygning i mars 2021.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT