British Royal Marines experimenterar med Gravity Jet Suit för marin boarding

År 2016, efter att ha tillbringat nästan två decennier i oljeindustrin och 2 år i Royal Marines Reserve, Richard Browning förvärvade flera miniturbojets för att utveckla ett autonomt jetpaket. 6 månader senare, i november 2016, gjorde han den första flygningen av vad som kommer att bli Gravity jet Suit, ett jetpaket som drivs av fyra minireaktorer som styrs och styrs av pilotens armar, i en arkitektur som är både enkel och väldigt effektiv. Snabbt tog den brittiska uppfinnaren in 4 650.000 pund för att fortsätta utveckla sitt koncept utan att glömma sina år med brittiska kommandot. Uppenbarligen har de senare också omfamnat konceptet, eftersom 42 Commandos of the Royal Marines nyligen har genomfört en serie övningar för att utvärdera effektiviteten av Gravity Jet Suit för överfall och ombordstigning till sjöss, under flera scenarier gjorda med patrullfartyget HMS Tamar längs Englands sydkust.

Från en halvstyv lanserad i avlyssning av patrullen experimenterade kommandot på så sätt den autonoma överföringen av en soldat på fartygets övre däck med Jet Suit, för att sedan distribuera en flexibel stege som tillåter andra soldater att gå med i honom. Ett andra scenario, relativt likartat, delade samma start av uppdraget, men Jet Suit-piloten tog luften när den flexibla stegen användes för att säkra fartygets omgivning. Slutligen genomfördes en övning med ombordstigning av 3 personer på fartygets akterdäck. Efter varje övning anslöt piloten och hans Jet Suit den rörliga RIB för att landa på den för att börja nästa övning.

Övningen utförd av British Royal Marines närmade sig de verkliga förhållandena för en kollision mellan ett fartyg som lanserades med hög hastighet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT