Indien förhandlar om hyresavtal för ett A330 MRTT-tankningsflygplan med Frankrike

Sedan leveranser av Rafale-flygplan till Indien började, har flygplanet monterat i Merignac systematiskt gjort resan med flyg tillsammans med ett flygvapen A330 MRTT Phoenix tankfartyg. Målet för Paris var dubbelt. Låt å ena sidan tillåta långväga leveranser genom att minska antalet mellanlandningar till ett minimum, och därmed visa den franska jägarens potential och tillförlitlighet både för myndigheterna och för den indiska opinionen, som dessutom har tagit en en oföränderlig entusiasm för Rafale sedan den första leveransen. Å andra sidan var det en fråga om att visa för de indiska myndigheterna såväl som för det indiska flygvapnet prestationerna från paret Rafale-A330 MRTT, medan New Delhi letar efter en lösning för att skaffa en flotta med sex tankfartyg plan.

Det verkar som om den franska strategin har bära frukt sedan dess enligt dagliga Hindustantimes.com, sägs de indiska myndigheterna ha åtagit sig att förhandla med Paris om uthyrning av en A330 MRTT, i en process mellan stater, i syfte att utbilda IAF-personalen på plattformen, för att snabbt kunna fungera när 'IAF kommer att ta emot 5 andra MRTT som skulle förvärvas som ett andra steg. Användningen av leasing gör att IAF kan påskynda implementeringsprocessen. En identisk metod användes av New Delhi angående genomförandet aven flotta av MQ9B Guardian-drönare, varav 6 enheter ursprungligen hyrdes innanen order på 30 exemplar tillkännages officiellt några månader senare.

Under den första toppen av COVID-kontaminering våren 2020 deltog flygvapens Phoenix aktivt i förflyttningen av patienter till mindre drabbade regioner innan de avskaffade hälso- och sjukvården i de områden som drabbades hårdast av pandemin

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT