US Navy validerar många aspekter av dronsamarbete under träning UxS IBP

US Navy hade höga förväntningar på Träna Stillahavsflottan obemannade system Integrerat stridsproblem 21, eller UxS IBP, som var det första fullskaliga experimentet med användning av drönare och bemannade fartyg och flygplan i marinfältet. Vi vet nu mer om vilken typ av övningar som genomfördes, och resultaten, som uppenbarligen är mycket lovande, uppnåddes inom olika områden, allt från antifartygsskjutning utanför horisonten till utplacering. Från en svärm av antifartygsdronor till en ubåtjaktsimulering. De erhållna resultaten kommer att göra det möjligt Admiral Gilday, chef för marinoperationer för den amerikanska flottan, för att förfina det dokument som kommer att tjäna som grund för den amerikanska marinindustrins strategi för de kommande två decennierna, och som måste presenteras för presidenten och sedan för kongressen 2022.

Den första framgången som erhölls under UxS IBP är också den som erbjuder den största potentialen för kortvarig tillämpbarhet. Det var, varken mer eller mindre, än att upptäcka, identifiera, lokalisera och engagera ett marint ytmål med endast passiva medel som bärs av drönare och styrsystem för att leda en brand utanför horisonten för en SM6-mångsidarmissil och förstöra mål. Lokaliserades och identifierades av en satellit spårades målet därefter, dess kurs och hastighet beräknades med passiva elektroniska detektionsmedel som bärs av drönare innan data skickades till förstöraren USS John Finn som fortsatte till en SM6-missil som skjuter över horisonten för att förstöra det. Denna kedja av upptäckt och beslut gjorde det möjligt att validera systemens driftskompatibilitet för att engagera marinmål passivt, därför med mycket liten chans att målet skulle märka det, och med att skjuta utanför gränsen. Horisonten därför utan möjlighet till vedergällning.

Det autonoma SeaHunter-fartyget var ursprungligen utformat för att experimentera med användningen av denna typ av fartyg för krigsuppdrag mot ubåtar.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT