Israel utvecklar dropptankar för sin F35i Adir

Om F35A erbjuder enastående smyg och mycket avancerade detekterings- och kommunikationssystem, verkar det nu vara begränsat på flera områden, till exempel luftförsvar på grund av dess låga hastighet, eller för långdistansangrepp, på grund av dess radie. Av operationella åtgärder på 1100 km . Det är just den sista punkten som idag utgör ett problem för de israeliska flygvapnen, som står inför behovet av långdistansangrepp, kallad tredje kretsen i israelisk jargong, inför motståndare som Iran. F3i, den israeliska versionen av F35A som heter Adir, har dock inte den förlängning som krävs för att utföra dessa uppdrag, och för tillfället kan den inte bära ytterligare tankar som den israeliska F35 och F15 som också deltar i detta uppdrag. . När det gäller tankflygplan är de få i det israeliska flygvapnet (IAF), med 16 specialmodifierade Boeing 9 och 707 KC-2H och anses av generalstaben vara utsatta för denna typ av uppdrag.

Det är faktiskt inte förvånande att Tel-Nof Base Flight Test Center har valt att hitta ett svar på detta behov genom att utveckla jettisonable yttre tankar för Lockheed-Martins plan i sin israeliska version Adir. Konkret har IAF utvecklat nu två år långa tankar på 2200 liter (600 gallon) som skulle förlänga bränslet som F35i transporterar med 40% utan att "för mycket" försämrar sin smyg, enligt de meddelanden som gjorts. Detta skulle effektivt göra det möjligt för F35i att nå Irans territorium och släppa sina stridsvagnar innan de går in i stridszonen för att återfå en smygkonfiguration och därmed kunna bearbeta målen för att skydda himlen. till förmån för F16 och F15 för IAF att säkerställa strejkerna själva.

Den israeliska F15 och F16 fortsätter att representera IAF: s offensiva spjutspets, särskilt för långväga uppdrag

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT