Kinesiska flottan tillåter att tre stora fartyg tjänstgör på en dag

Det finns symboler som på egen hand exakt beskriver de utvecklingar som pågår i världen. Detta var fallet i juli 2020 när Ryssland lanserade nästan samtidigt byggandet av två attackhelikopterbärare av Project 2, av två fregatter av Project 23900 Admiral Gorshkov och av två kärnkraftsubåtar av Project 2-M Iassen. Det var detsamma den 23 april 2021, när flottan för Folkets befrielsearmé erkände till aktiv tjänst i samband med 72-årsjubileet för dess skapande, en angreppshelikopterbärare, en tung förstörare och en underkärnvapenraket på samma dag heller 3 av de mest kraftfulla krigsfartygen som seglar idag, i närvaro av president Xi Jinping själv, som en stor arkitekt för den kinesiska marinens uppkomst de senaste åren (Hemfoto).

Helikopterbäraren av typ 075, den första enheten i sin klass som gick i tjänst, fick vid detta tillfälle dopnamnet Hainan från namnet på en öprovins i södra Kina, liksom skrovet nummer 31. Detta fartyg på nästan 40.000 XNUMX ton lanserades i september 2019, och kommer att gå med i den södra flottan, den som vetter mot Taiwan. Den har sju landningsplatser för helikoptrar och ska kunna starta, förutom 7 roterande vingar, upp till 30 män och deras utrustning, inklusive pansarfordon, för amfibiska angreppsuppdrag. Förutom sitt flygdäck har den en flotta för att rymma landningspråmar eller typ 1200A-svävare. Två andra fartyg, av de åtta som åtminstone kommer att vara i klassen, har redan lanserats, det första som slutför sina sjöprov. efter en lansering i april 2020, den andra som lanserades i januari 2021.

Hainan-helikopterbäraren vid tillträde till aktiv service, med 6 tunga Z8-helikoptrar på flygdäcket

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT