Storbritannien beställer 14 MH-47G Chinook tunga helikoptrar

Royal Air Force kommer att fortsätta att driva den tunga helikoptern CH-47 Chinook under många år framöver. Verkligen, ett avtal undertecknades den 25 mars mellan de brittiska myndigheterna och Pentagon, angående en order på 14 MH-47G samt motorer, vapen och försvarssystem, för totalt 2 miljarder dollar. Denna order, under diskussion sedan 2018 och initialt täcker 16 flygplan, kommer slutligen att skjutas upp i tre år på begäran av de brittiska myndigheterna för att absorbera budgeteffekterna av Covid3-krisen. Det nya flygplanet kommer att ersätta de äldsta av de 19 CH-60 som fortfarande är i tjänst hos Royal Air Force och kommer att upprätthålla en tung vertikal lyftkapacitet efter 47, enligt RAF.

Detta är den fjärde ordern på detta flygplan som utförts av Royal Air Force sedan 4 och 1978 flygplan har redan levererats till Storbritannien från 72. De spelade nyckelroller i alla konflikter som de brittiska styrkorna har deltagit i sedan de intog service, Falklandskriget, under vilken endast en av de 1980 CH5 som skickades överlevde attacken på containerfartyget Atlantic Convoyer av argentinska Super-Etendard utrustade med AM47 Exocet-missiler, första världskriget. Gulf där en CH39 transporterade SAS Bravo Two Zero team som kommer att bli känt av den eponyma romanen av Chris Ryan, författare till romanen och serien Strike Back, liksom i Kosovo, Sierra Leone, Afghanistan och nyligen i Mali till stöd för den franska styrkan Barkhane. De brittiska Chinooks utplaceras av den 47: e och 27: e B-skvadronen och den 18: e specialstyrkeskvadronen vid Odiham-basen i Hampshire 7 km öster om London, och den 100: e skvadronen från Henson Base några 28 km längre norrut.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT