British Mosquito Combat Drone Demonstrator för att flyga 2023

Under flera år såg fransmännen och tyskarna det brittiska FCAS-programmet, som bland annat inkluderarhan nya generationens Tempest fighter, som en outsider av SCAF-programmet, eller till och med som en stolthet för politiker över hela kanalen efter Brexit. Idag är det uppenbart att detta program går fort och mycket lugnare än det "europeiska" programmet, och att dess ambitioner långt ifrån är så begränsade att man kan höra honom säga att det fortfarande finns några månader. Förutom de stora ansträngningar som de brittiska myndigheterna gjort för att stödja detta program, med en årlig budget fastställd till 2 miljarder pund per den nya integrerade strategiska granskningengenom att göra pelaren för förnyelsen av landets försvarsindustri lyckades han federera Italien och Sverige i en mycket större vision än det som idag ligger till grund för SCAF-programmet.

Bland de program som utvecklas inom FCAS-superprogrammet finns det lätta prisvärda nya stridsflygplanet eller LANCA, en lätt stridsdrona som är utformad för att följa den brittiska tyfonen, F35 och Tempest i fientliga zoner, för att upptäcka och eliminera hot, särskilt inför luftfartygsförsvar och nekande av åtkomstsystem, samtidigt som mycket dyra pilotflygplan skyddas och deras ovärderliga besättningar. Som namnet antyder är LANCA, även känd som Mosquito eller Spirit Mosquito i Storbritannien, ett lätt, obemannat flygplan till låga priser, vilket gör det möjligt att ta betydande risker vid behov.

En av de första bilderna som publicerades rörande LANCA-programmet inom TEMPEST-programmet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT