Frankrike drar alla stopp för att övertyga Grekland att välja Fregatt Belharra

Som vad hon gjorde för kontraktet för förvärv av 18 Rafale-flygplanInklusive 6 begagnade enheter donerades till Grekland, Frankrike har nu beslutat att göra allt för att övertyga Aten att välja sitt bud på förvärv av fyra moderna FDI Belharra fregatter och modernisering av de 4 MEKO 4 HN fregatterna som för närvarande är i tjänst hos den grekiska flottan. Medan diskussionerna hade stoppat i flera månader och banat väg för andra erbjudanden, som det som Lockheed-Martin lade fram för MMSC-fregatter, har Paris nu ett erbjudande som är både homogent och effektivt, både ur ett operativt och ett operativt perspektiv. se ekonomiskt och till och med politiskt.

Det franska erbjudandet baseras på försäljningen av 4 FDI Belharra fregatter, av en "identisk" modell som den som kommer att implementeras av den franska marinen för huvudsystemen. Detta 122 meter långa fartyg med 4500 ton last är utan tvekan en av de bästa fregatterna för tillfället, särskilt tack vare sin aktiva AESA SeaFire 500-elektroniska antennaradar utvecklad av Thales, som erbjuder prestanda utöver de som erbjuds av konkurrenterna. för fartyg med detta tonnage. I synnerhet har den mycket överlägsna detekterings- och spårningsfunktioner för smygmål och missiler, vilket ger fartyget en oöverträffad förnekande av åtkomstfunktion. För luftfartygsförsvar kommer den grekiska IDF att bära 16 Aster 30-missiler som kan avlyssna manövreringsmål utöver 100 km, vilket gör det möjligt att kontrollera 15.000 2 km4000 luftyta med fartyg, där fartyg utrustade med amerikanska ESSM-missiler inte kan täcka endast 2 km30. Med andra ord kan en enda FDI utrustad med Aster 4-missiler förbjuda samma del av himlen som fyra fregatter utrustade med ESSM-missiler.

Thales SeaFire 500-radar erbjuder oöverträffad detekteringsprestanda, särskilt mot smygande eller små mål.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT