Den brittiska armén på väg mot en större omvandling

Många tror att den brittiska armén verkar vara den stora förloraren i de kommande skiljeförfarandena i Storbritannien efter publiceringen av den nya integrerade strategiska granskningen. Det är sant att den här inviger Royal Navy och Royal Air Forces övervägande roll i de kommande konflikterna och spänningarna, och att dessa två arméer är avsedda att ta del av lejonparten med avskräckningsstyrkan. Budgetökning på 16,5 miljarder pund av La Défense utlovat av Boris Johnson de närmaste fyra åren. För övrigt, den fördömande rapporten om förfallet tillstånd av den brittiska arméns tunga utrustning publicerad inför den strategiska granskningen av den parlamentariska försvarskommittén, ger lite hopp om motståndskraft inom detta område, medan hypotesen om avskaffande av 10.000 2 militära tjänster och tillbakadragande av infanterikampfordon Krigare och en del av Challenger XNUMX-tankarna verkar dyka upp i den andra delen av Strategic Review som kommer att publiceras nästa vecka.

Från och med då verkade det som att den brittiska armén förberedde sig för att betala priset för den strategiska omorganisation som beslutades av 10 Downing Street, delvis för att markera avståndet mellan Storbritannien och kontinentaleuropa efter Brexit. Men en artikel publicerad av den brittiska arméns officiella webbplats, med för mycket iver eftersom det snabbt drogs tillbaka, troligen för att inte fånga uppmärksamheten innan publiceringen av den andra delen av Strategic Review, tillåter dock att överväga en helt annan hypotes och mycket mer givande för utvecklingen av Hans Majestät land militära styrkor. Det verkar som om den brittiska armén befinner sig i början av en djup strukturell och organisk omvandling, vars mål är att svara på krigens utmaningar och verkligheter under XNUMX-talet!

Brigade Combat Team (BCT) som en självständig operativ enhet

Denna utveckling kommer att kräva organisering av en ny form av stridsoperativ enhet, Brigade Combat Team eller BCT, i enlighet med den nya doktrinen beslutad av den brittiska generalstaben för några månader sedan. Till skillnad från de nuvarande stridsbrigaderna som bildar brittiska arméns stridskorps kommer BCT att vara autonoma stridsenheter som i sin egen rätt har all kapacitet att utföra alla uppdrag som de anförtrotts. Förutom de traditionella pansar- eller mekaniserade enheterna, artilleriet eller ingenjörerna kommer det därför att integrera alla tjänster som förrän sedan kontrollerades på avdelnings- eller armékorpsnivå, såsom flygtillgångar, underrättelsetjänster etc. cyberkrig och till och med Social krigföring, liksom hela logistikkedjan som är nödvändig för militär handling. Det brittiska arméns uttalade mål är att kunna distribuera en enhet som är både avskräckande och fullt effektiv, som i sig består av mindre, smidiga och mobila enheter, var och en med stor beslutsfattande autonomi på marken för att ta till vara de möjligheter som uppstår. tillgängliga för dem.

US Marine Corps har definierat en ny doktrin som har många punkter gemensamt med den för den brittiska armén

Denna modell är mycket inspirerad av den presenterade för några månader sedan av US Marines Corps, från vilken det också tar namnet på Brigade Combat Team. Detta gör det möjligt att föreställa sig hur den politiska makten och den brittiska generalstaben föreställer sig de militära ingripanden från sina markstyrkor i framtiden. Samma aspekter av rörlighet och smidighet tas också upp i presentationen över kanalen, med målet att aldrig erbjuda motståndaren möjligheten att slå kraftkoncentrationer medan ökningen av resursdetekteringsfunktioner som drönare och satelliter och långdistans strejkförmåga med allt kortare tidsfrister fortsätter att växa, vilket exempelvis visas i kriget i Nagorno-Karabakh.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT