Strategisk granskning: Storbritannien ser mot Stilla havet och stärker sin avskräckande kraft

Den brittiska regeringen i Boris Johnson presenterade den 16 mars den första delen av den integrerade strategiska granskningen, som beskriver försvarsbanan i Storbritannien under kommande år. London har uppenbarligen valt en frivillig strategi som bryter mot den som tillämpats sedan slutet av det kalla kriget, för att möta de strategiska utmaningar som dyker upp runt om i världen. Denna första del handlar om de viktigaste strategiska axlarna som kommer att vara pelarna för utvecklingen av målen och de medel som tilldelas Hans Majestets väpnade styrkor under de kommande åren. Den andra delen, som presenteras nästa vecka, kommer att specificera de tekniska och industriella avvägningar som kommer att göras för att ge innehåll till denna strategi.

Denna nya strategiska översyn är i själva verket en större avvikelse från sina föregångare, på mer än ett sätt. Först och främst utser London nu sina potentiella motståndare vid namn och bygger sin strategi för att möta dem. Således är Ryssland tydligt identifierat som den mest troliga militära motståndaren, medan Kina, om det också är kvalificerat som en potentiell motståndare, åtnjuter särskild övervägande på grund av dess stora ekonomiska inflytande och dess avgörande roll när det gäller frågor om kampen mot global uppvärmning, till exempel . Men det svar som London avser att ge till dessa två hot skiljer sig avsevärt från det som tidigare genomförts.

Royal Navy kommer att få de kommande åren 8 tunga typ 026 fregatter, men också 5 medelstora typ 31 fregatter och troligen 5 andra medelstora ubåtar typ 32 fregatter

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT