Sjögrupp FDI Belharra handikappad av VLS Sylver i Grekland

Förnyelsen av den grekiska fregattflottan är idag ett av de viktigaste och viktigaste kontrakt som tilldelas på den europeiska och internationella scenen för stridande ytfartyg. Med ett mål att förvärva fyra fartyg, modernisering av dess 4 Meko 200 HN och önskan att förvärva eller hyra ut 2 fregatter med mycket kort varsel för att möta de omedelbara säkerhetsutmaningarna i Egeiska havet, väcker Aten avund hos europeiska och amerikanska tillverkare. I denna tävling, Maringrupp FDI Belharra fram till nyligen hade ett försprång på sina konkurrenter, eftersom Paris och Aten hade undertecknat ett åtagandebrev för förvärvet av två av dessa fartyg för 18 månader sedan. Men idag har denna tävling fått en helt ny och mycket mer öppen dimension, och FDI, även om det är mycket effektivt, måste kämpa hårt för att placera sig mot sina europeiska konkurrenter.

Som alltid sippras information från franska industrier och mer genom Grekland än genom franska tillverkare själva. Men enligtinformation samlad av våra grekiska kollegor, är det franska erbjudandet baserat på 4 IDF beväpnade med 4 Sylver 50 VLS som kan implementera 32 luftfartygsmissiler Aster 15/30 et MICA VL NG, såväl som 8 MM40 Exocet anti-ship missiler, en Strales 76mm kanon, ett CIWS RAM-system och en komplett anti-ubåt krigssvit med Kingklip skrovsonar och CAPTAS-4 bogserat ekolod. Radaren är ingen ringare än Thales högpresterande SeaFire, en EASA-plattaradar som är oöverträffad i Europa.

Thales Seafire 500 Radar som kommer att utrusta FDI är en av de mest avancerade radarna för att utrusta denna typ av fartyg utan konkurrens i Europa.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT