Turkiska Altay huvudstridsvagn för mottagning av motor och transmission från Sydkorea

Sedan den turkiska interventionen i norra Syrien 2019 har flera europeiska länder, inklusive Tyskland, försvarsutrustning och teknik som kan användas av de turkiska arméerna i denna konflikt. Detta beslut slog ett slag till ett av flaggskeppsprogrammen i den turkiska försvarsindustrin, Altays tunga stridsvagn, liksom till president Erdogan själv, som är den viktigaste initiativtagaren till den aldrig tidigare skådade industriella försvarsinsatsen i Turkiet. Faktum är att Altay var tvungen att starta, åtminstone i den första serien, en motor och en distribution av tyskt ursprung, i avvaktan på att en tillförlitlig nationell lösning kom.

Faktum är att programmet stoppades i sina spåroch ingen av Altays som skulle levereras till de turkiska arméerna 2020 var inte heller klar stridsvagnar av denna typ under ledning av Qatari-allierade. Det verkar dock som att problemet är på väg att lösas, enligt ett uttalande från BMC, som producerar Altay, som meddelade tidigare i veckan att man nådde en överenskommelse med Sydkorea för utrusta den turkiska tanken med en 1500 hk Doosan-motor och en S&T Dynamics automatisk växellåda, samma som måste utrusta den nya sydkoreanska K2 Black Panther-tanken. Enligt BMC måste det slutliga kontraktet undertecknas inom de närmaste två månaderna och det kommer att täcka leveransen och assistansen med integrationen av motorn och den automatiska växellådan ombord på Altay, vilket ger hopp om att leverera det första exemplaret. 2 månader.

Ett av svaren på det tyska embargot som föreslogs av den turkiska industrin var att montera ett Altay-torn på ett Leopard 2A4-chassi i tjänst i de turkiska arméerna

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT