DARPA tar i bruk teknik för att återmontera det amerikanska elnätet, offer för cyberattacker

Det stora sårbarheten i elnätet, som möjliggör distribution av elektrisk ström i hela USA, är en fråga som är mycket angelägen för amerikanska ledare och militären. Den gigantiska mörkläggningen 2003, kopplad till kaskad fenomen som härrör från procedurfel inom företaget FirstEnergy, och som berövade nästan 50 miljoner amerikaner och kanadensare makten, bekräftade vad myndigheterna amerikaner kände sedan 1965 och den stora svarta från New York. Bortsett från olyckor, dålig hantering eller terroristhandlingar är ett av de största hoten mot detta inneboende instabila nätverk av cyberursprung, vilket var fallet i Indien 2020 när en grupp kinesiska hackare attackerade det indiska elnätet som en vedergällande åtgärd mot incidenter. i höglandet i Ladakh.

Detta är anledningen till att DARPA, Pentagons kritiska innovationsbyrå, gripits av problemet och utvecklade en serie tekniker som syftar till att upptäcka, identifiera och potentiellt motverka cyberattacker mot USA: s kraftnät. Och om det skulle kollapsa på samma sätt, har DARPA i några år åtagit sig att utveckla tekniker som gör det möjligt att återmontera nätverket på kortast möjliga tid. Programmet fick namnet Rapid Attack Detection, Isolation, and Characterization Systems eller RADICSoch dess officiella lansering ägde rum 2017. En stor del av teknologierna i detta program har nu klarat en serie allvarliga tester, och en del av dem distribueras nu gradvis i det amerikanska elnätet för att göra det möjligt för myndigheterna att reagera till detta. till en cyberattack om det behövs.

Elnätet i Nordamerika är fortfarande mycket sårbart eftersom det är mycket sammankopplat, särskilt i händelse av en cyberattack.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer