Ryssland behåller sin ledning inom hypersoniska vapen med Mini-Kinzhal

När Vladimir Putin, sedan mitt i en valkampanj för sin egen arv, tillkännagav tillträde till den luftburna hypersoniska missilen Kh-47M2 Kinzhal i mars 2018, var västra staber minst sagt bedövade. Inte bara hade de inte förutsett Rysslands framsteg inom detta område, utan det var då ett relativt försummat område så långt i USA som i Europa, och ingen hade något alternativ. Giltigt att föreslås på kort sikt för att motverka den nya ryssen missil, oavsett om det är ett antimissilsystem eller ett motsvarande system. Samma sak hände ett år senare, när Moskva meddelade att segelflygplanet hade återgått till atmosfärisk hypersonisk Avangard var också i färd med att komma i tjänst, ger ryska ballistiska missiler förmågan att manövrera tillräckligt för att undvika amerikanska antimissilsystem som THAAD, SM3 eller GBI.

S 2019, Moskva presenterade också programmet 3M22 Tzirkon, en hypersonisk anti-skeppsmissil med ett meddelat räckvidd på över 1000 km och en hastighet på cirka Mach 8. Västra högkvarter tvivlade ursprungligen på riktigheten i detta tillkännagivande, precis som de hade tvivlat på i flera år. DF21D och DF26 mot rörliga mål, i detta fall hangarfartyg och amerikanska angreppshelikoptrar. Enligt en mycket utbredd idé tillät de termiska spänningarna och plasman som bildas runt en hypersonisk missil inte användning av en sökande som kan styra missilen mot sitt mål i sin slutfas.

Bunkrarna i Su-57 och S-70 Okhotnik B kommer att kunna rymma upp till 4 Mini-Kinzhal GZUR Gremlin hypersoniska missiler.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT