Amerikanska specialstyrkor inrättade arbetsgruppen för social krigföring

Specialstyrkor är i allmänhet de första enheterna som utplaceras i en operationssal och därför de första som måste ta itu med den lokala uppfattningen om deras ingripande. Denna uppfattning manipuleras idag regelbundet av inflytandeoperationer som utförs av utländska makter eller fientliga grupper via sociala nätverk. För Överste Ed Croot, första chef för specialstyrkor från Fort Bragg i norra Kalifornien är det nu nödvändigt att även dessa specialstyrkor har medel för att upptäcka, identifiera och motverka dessa digitala massmanipuleringsoperationer, tack vare vad han beskriver som "skal av" artilleri av inflytande ".

I en tidigare artikel valde vi att definiera denna typ av militär handling med termen "Social Warfare". Med tanke på de många positiva återkopplingarna om denna artikel och denna terminologi kommer vi därför att fortsätta använda den. Social Warfare sammanför alla digitala operationer baserade på användningen av sociala nätverk och social viralitet för att skapa ett särskilt socialt sammanhang, oavsett om det är gynnsamt för en allierad handling, eller tvärtom, fientligt mot en handling från motståndaren, liksom operationer avsedda att motverka dessa stötande handlingar.

USA: s specialstyrkor är oftast de första som går in i en operationssal och de sista som lämnar den.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT