F35-motorns livslängd minskas av överhettningsproblem

Tillgången på nästa generations amerikanska F-35A stridsflygplan, som redan är långt ifrån tillfredsställande, kan minskas ytterligare med nya problem, den här gången angående beläggning av turbinbladen på F-135-motorn. Av Pratt & Whitney. Enligt en artikel publicerad på Bloombergs nyhetswebbplats, verkar det som om motorn har en arbetstemperatur högre än förväntat, vilket skulle orsaka för tidig försämring av beläggningen på turbinbladen, vilket leder till utseendet på domkrafter. Eftersom dessa defekter hotar motorns integritet såväl som dess prestanda är det nödvändigt att begränsa motorns livslängd eller att genomföra mycket tunga underhållsåtgärder för att byta ut de skadade knivarna och därmed immobilisera motorn och därmed motorn. var att driva.

I själva verket tvingades det amerikanska flygvapendemonstrationsteamet 2020 att med en tredjedel minska antalet demonstrationer som det deltog i för att bevara potentialen i sina flygplan, och US Air Force uppskattar att 20% av dess F-35 kommer att vara immobiliserat till 2025 på grund av enbart detta fel. Med dåliga nyheter som aldrig kommer ensamma verkar Lockheed-Martin och Pratt & Whitney fortfarande kämpa för att hitta ersättningslösningar för delar som fortfarande är konstruerade och tillverkade i Turkiet trots att han uteslutits från programmet av Donald Trump efter förvärvet av S400-missiler av Ankara. Turkiska industrier fortsätter dock att leverera 188 av de cirka 3000 delarna som utgör F-135, och kontraktet mellan turkiska industrier i programmet kommer att avslutas 2022.

För att uppfylla kraven på mycket (alltför) krävande specifikationer, var ingenjörerna som utvecklade F135 tvungna att flörta med gränserna för teknik och material.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT