Fem program för att stärka de franska arméernas högintensitetskapacitet

Om hypotesen om högintensivt engagemang, det vill säga mellan tekniskt avancerade styrkor och globala militära resurser, ansågs vara marginell, kommer försämringen av internationella relationer och multiplikationspunkterna för spänning som har dykt upp på planeten att ha fått den betydande kredit igen. Tyvärr, som påpekar de franska arméernas stabschefer samt suppleanter allt oftare är de franska styrkorna inte längre dimensionerade eller utrustade för att effektivt hantera denna typ av engagemang.

Utöver volymen styrkor som omfattas av långsiktig övergripande planering verkar det som om några få smart utvalda program skulle vara av en egen karaktär för att återställa de franska arméerna till avancerade högintensitetsengagemangskapaciteter, särskilt. BITD: s kunskap, och detta inom en tidsram och till en övergripande kostnad som är mer än rimligt.

1- Mobilt nära luftförsvarssystem

Behovet

Från Afghanistan till Mali har de franska landstyrkorna som utplacerats på ett externt uppdrag under de senaste 25 åren nästan aldrig behövt möta ogynnsamma lufthot, särskilt eftersom de koalitioner som Frankrike deltog i hade permanent överlägsenhet. Emellertid är denna luftöverlägsenhet idag långt ifrån garanterad vid engagemang mot en stor militär nation, särskilt om den har ett kraftfullt flygvapen och ett effektivt flerskiktat luftfartygssystem, som Kina eller Ryssland.

GN IMSHORAD försvarsanalys | Awacs och elektronisk krigföring | Arméns budgetar och försvarsinsats
IM-SHORAD är ett snabbt utformat program för att snabbt stärka den amerikanska arméns försvarsförmåga mot flygplan.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Awacs och elektronisk krigföring | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna