Fem program för att stärka de franska arméernas högintensitetskapacitet

Om hypotesen om högintensivt engagemang, det vill säga mellan tekniskt avancerade styrkor och globala militära resurser, ansågs vara marginell, kommer försämringen av internationella relationer och multiplikationspunkterna för spänning som har dykt upp på planeten att ha fått den betydande kredit igen. Tyvärr, som påpekar de franska arméernas stabschefer samt suppleanter allt oftare är de franska styrkorna inte längre dimensionerade eller utrustade för att effektivt hantera denna typ av engagemang.

Utöver volymen styrkor som omfattas av långsiktig övergripande planering verkar det som om några få smart utvalda program skulle vara av en egen karaktär för att återställa de franska arméerna till avancerade högintensitetsengagemangskapaciteter, särskilt. BITD: s kunskap, och detta inom en tidsram och till en övergripande kostnad som är mer än rimligt.

1- Mobilt nära luftförsvarssystem

Behovet

Från Afghanistan till Mali har de franska landstyrkorna som utplacerats på ett externt uppdrag under de senaste 25 åren nästan aldrig behövt möta ogynnsamma lufthot, särskilt eftersom de koalitioner som Frankrike deltog i hade permanent överlägsenhet. Emellertid är denna luftöverlägsenhet idag långt ifrån garanterad vid engagemang mot en stor militär nation, särskilt om den har ett kraftfullt flygvapen och ett effektivt flerskiktat luftfartygssystem, som Kina eller Ryssland.

IM-SHORAD är ett snabbt utformat program för att snabbt stärka den amerikanska arméns försvarsförmåga mot flygplan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT