Turkish Industry presenterar Leopard 2 hybridtank - Altay

Den turkiska armén har nästan 3000 stridsvagnar i sin inventering. Men detta imponerande antal maskerar betydande skillnader i utrustning, eftersom endast 350 av dem är riktigt moderna tankar, i detta fall förvärvade Leopard 2A4s begagnad från Tyskland 2005. De cirka 2650 1 återstående tankarna består av tyska Leopard 60 och amerikanska M48 och M60 , alla från 70- och 2018-talet. Många av dem har moderniserats, men de kan inte konkurrera med eldkraften eller rustningen i moderna stridsvagnar. Detta är anledningen till att Ankara åtog sig att utveckla sin egen tunga tank, Altay, som skulle ersätta flottan av föråldrade stridsvagnar från de turkiska arméerna från och med XNUMX.

Designad med hjälp från Sydkorea och deras K2 Black Panther-program, Altay är till stor del baserad på nationella komponenter. Men den turkiska industrin, precis som den sydkoreanska industrin någon annanstans, har ännu inte lyckats utveckla en motor och en transmissionskedja som är tillräckligt pålitlig för att ersätta de tysktillverkade elementen som används för utformningen av prototyperna. Dessutom uppmanade Ankara den franska industrin till vissa legeringar inom skärmning. Guld, efter interventionen i Syrien Faced med de kurdiska styrkorna allierade med européerna och Förenta staterna 2019 genomförde Paris och Berlin ett embargo mot den utrustning som de turkiska arméerna kunde använda i denna kampanj.

E-MBT designades som en symbol för det fransk-tyska samarbetet som en del av fusionen mellan Nexter och KMW inom KNDS

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT