Airbus vill gå samman med Leonardo för att hantera nya generationens amerikanska helikoptrar

US Army Futur Vertical Lift-program, en av komponenterna i superprogram BIG-6, kommer utan tvekan att förändra helikoptrarnas tekniska egenskaper under de kommande decennierna, och framför allt förväntade prestanda, både när det gäller hastighet, räckvidd och lyftkapacitet. För närvarande består FVL av Futur Long Range Assault Aircraft-program eller FLRAA, avsedd att ersätta H-60 ​​Black Hawks, liksom programmet Framtida attack- och spaningsflygplan, eller FARA, för att återkapitalisera den attack- och rekognoseringskomponent som den amerikanska armén förlorade med tillbakadragandet av OH-58 Kiowa. Och om det är Bell V-280 Valor eller Sikorsky SB1 trotsig för FLRAA, som Sikorsky Raider-X och Bell 360 Invictus (i mindre utsträckning) för FARA erbjuder dessa flygplan nya tekniska tillvägagångssätt som hittills har varit oåtkomliga för roterande vingar.

Det är just för att motverka det tekniska språnget under graviditeten över Atlanten, särskilt tack vare de 5 miljarder dollar i FoU som matar FARA- och FLRAA-programmen, och särskilt utvecklingen och testerna av de fyra demonstranterna, som Jerome Combe, som leder strategin och industripolitikenAirbus helikoptrar, föreslog italienska Leonardo, vars helikopterkomponent sammanför den italienska filialen Agusta och brittiska Westland, att samlas för att gemensamt utveckla tekniker, till exempel enheter sannolikt kommer att stå upp mot de nya amerikanska roterande vingarna som kommer att träffa den militära och civila marknaden tidigt under nästa decennium.

Sikorskys SB1 Defiant använder en motroterande rotor och en propeller för att nå hastigheter i storleksordningen 250 knop

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT