Trump, Förenade Arabemiraten validerade 50 F35-order en timme före Bidens invigning

Aldrig i USA: s historia har en övergång mellan en sittande president och hans ersättare varit så kaotisk och så splittrad. Förutom förklaringarna och förnekanden av protokollet från den tidigare presidenten Trump formaliserade den sistnämnda verkligen avtalet med Abu Dabi för förvärv av 50 F35A-flygplan, 18 MQ9B Gardian-drönare och en imponerande arsenal av ammunition, allt för 23 miljarder dollar, och det här en timme innan Joe Biden sverjas in och blir därför officiellt USA: s 46: e president.

Vi har presenterat flera gånger insatserna i detta kontrakt kopplad till normalisering av förbindelserna mellan Förenade Arabemiraten och Israel, inklusive ett troligt nytt vapenlopp i Mellanöstern, särskilt med slutet av FN: s embargo mot försäljning av vapen till Iran. Dessutom kommer de andra allierade i USA i regionen, nämligen Saudiarabien och Qatar, nu också att vara anser sig vara legitima att förvärva Lockheed-Martins enhet.

När han tog ed, var Joe Biden förmodligen inte medveten om att hans föregångare just hade formaliserat ordern från Emirati F35

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT