Amerikansk industri kan inte ersätta sannolika förluster i stora konflikter

Under det kalla kriget, från och med koreakriget, behöll de amerikanska myndigheterna permanent en mycket hög industriell försvarsförmåga utformad för att kunna kompensera för förstörelsen av utrustning i händelse av en stor konflikt för att upprätthålla en ständiga stridskrafter även över tiden. Sedan 90-talet, mellan euforin orsakad av Sovjetblockets implosion och den radikala segern mot Irak, har USA: s industriella planering gradvis gått bort från denna uppfattning och strukturerat sig med säkerhet att krigarna i kommande skulle vara kort, avlägset och med ett litet fotavtryck på materialen. Samtidigt tillämpade Kina noggrant den amerikanska kalla krigets industriella strategi och har idag mycket större industriell kapacitet än USA, vilket ger PLA mycket bättre motståndskraft mot engagemang i USA. varaktigheten.

Det är på grundval av denna iakttagelse som Center for Strategic and International Studies, en amerikansk tankesmedja, en studie om försvarsindustrins verkliga kapacitet idag att stödja ett långsiktigt åtagande, och slutsatserna är långt ifrån uppmuntrande, utan att vara förvånande. Således skulle det i genomsnitt ta 8,5 år av industriproduktion att ersätta den utrustning som för närvarande används. Men den här siffran maskerar mycket stora skillnader, eftersom det bara tar 3 1/2 år att ersätta de amerikanska arméernas logistiska kapacitet, medan det tar mer än 20 år att förnya den amerikanska marinflottan, även om det. betydande svagheter hade redan upptäckts i reparationsfunktionerna. I själva verket, i händelse av en större konflikt, bör förstörelsen av ett fartyg betraktas som "slutgiltig", en konstant i skarp kontrast till den amerikanska läran om kalla kriget.

Svagheten i dimensioneringen av de marina industriella kapaciteterna i USA har upprepade gånger lyfts fram de senaste åren av Pentagon

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT