Ryska marinflygvapnet utrustar sig med Kh47m2 Kinzhal hypersoniska missiler

Lite känt, den ryska marinflyget har mer än betydande flygresurser. Förutom de cirka tjugo Mig-29K och så många Su-33 som kan användas från hangarfartyget Kuznetsov, består dess stridsflotta också av cirka tjugo Su-30SM, lika många Su-27 och Su-24M attackplan planerade från landbaser för att skydda ryska vatten. Framför allt raderar den 32 avlyssnare MIG-31 som utför avlyssningsuppdrag nära landets marinbaser. Men detta uppdrag kommer snart att förlängas, eftersom den ryska flottan enligt Tass Agency förbereder sig för att ta i bruk två regement av Mig-31K, den speciellt modifierade versionen av avlyssnaren att implementera Kh-47m2 Kinzhal hypersoniska missil.

Redan i tjänst med det ryska flygvapnet gav paret Mig-31K / Kh-47m2 början på det hypersoniska missiloppet från 2018, när Vladimir Putin offentligt tillkännagav missilen. Mig-31K är en Mig-31 som är lämplig för att skjuta upp Kh-47m2-missilen i hög höjd (12 till 14 km) och i hög hastighet (bortom Mach 1), vilket ger missilen en räckvidd större än 2000 km, en hastighet hypersonisk större än Mach 6, och en "komplex" bana som gör det nästan omöjligt att fånga upp av nuvarande västerländska antimissilsystem. Detta vapensystem ger det ryska flygvapnet förmågan att slå de flesta känsliga Nato-webbplatser (högkvarter, kommandocentra, kommunikationsnoder, radarstationer osv.) i Europa utan att ens behöva lämna luftskyddsbubblan i det ryska luftrummet.

Khz 47m2 Kinzhal-missilen härrör från 9M723 Iskander kortdistans ballistisk missil, av vilken den innehåller flera komponenter

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT