Brittiska armén intresserar sig för det fransk-tyska MGCS-tankprogrammet

Europeiska samarbetsprogram verkar vara kärnan i försvarsnyheterna i början av året. Efter Italien och Polen är det faktiskt Storbritanniens tur att intressera sig till det fransk-tyska MGCS-programmet, som måste utforma och tillverka en ny tung stridsvagn 2035 för att ersätta Leopard 2 i Bundeswehr och Leclerc of the Army. Enligt platsen Defensenews.com, har de brittiska myndigheterna verkligen inlett diskussioner med sina tyska och franska motsvarigheter om detta ämne för att hitta en ersättning för sina Challenger 2-tankar som kommer att förbli i tjänst hos den brittiska armén fram till nästa decennium, precis som deras fransk-tyska motsvarigheter. Minns att den brittiska armén också överväger d'' förvärva Leopard 2 för att ersätta sin Challenger 2, om moderniseringen av dessa visar sig vara för dyr.

Informationen är åtminstone begränsad i detta ämne, eftersom varken Storbritannien eller det fransk-tyska paret har gett mer information för tillfället utan att förneka informationen. Men två gånger redan, när det gäller Italien och Polen, de första ambitionerna att gå med MGCS Sprang på verkligheten med industriell delning, som redan är mycket komplex i detta program som samlar franska Nexter och tyskarna Krauss Maffei Wegman och Rheinmetall. För om alla berömmer programmets europeiska dimension och dess "inkluderande" kall, verkar ingen vara redo att ge upp en del av sitt eget industriella och ekonomiska hölje på detta altare.

Ett av erbjudandena att modernisera British Challenger 2 av israeliska Elbit betonar förmågan att engagera sig i stadsområden, streetfighter

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT