Slutet på Donald Trumps mandatperiod sätter det amerikanska försvarssamhället under hög spänning

Aldrig i USA: s senaste historia har en övergång mellan den nuvarande presidenten och den utvalda presidenten genererat så många spänningar och hot mot hållbarheten hos de amerikanska institutionerna själva. Inte nöjd med att redan ha placerat mycket komplexa situationer att hantera för sin efterträdare, som i fallet med försäljning av F35A till Förenade ArabemiratenDonald Trump faktiskt hotar Pentagon direkt genom att genomföra potentiellt allvarliga åtgärder i hopp om att förbli sittande efter 20 januari.

Detta var särskilt fallet när presidenten gjorde veto mot Pentagons budget 2021 på julafton, efter att den validerades av båda kongresshusen med en stor tvåpartis majoritet. Representanthuset och senaten tvingades träffas i en extraordinär session för att bryta presidentvetoret genom en röst på två tredjedelar. Trots detta dystra misslyckande verkar Donald Trump inte vara klar med Pentagon.

Situationen som Donald Trump lämnar åt sin efterträdare Joe Biden kommer att vara av enorm komplexitet, eftersom landet är mer splittrat än någonsin.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT