Pentagon har sex månader på sig att producera UFO-rapport för den amerikanska senaten

Den amerikanska kongressen har infört flera skyldigheter i lagen för att stödja den amerikanska ekonomin inför konsekvenserna av Covid-19-krisen, vilket ger ett kuvert på 2.300 miljarder dollar återinjicerat i den amerikanska ekonomin. En av dessa skyldigheter kommer sannolikt att ge uppståndelse, eftersom det handlar om att ålägga Pentagon såväl som de federala underrättelsetjänsterna att producera en syntetisk och uttömmande rapport om observationer av oidentifierade luftfenomen, allt från mekanismer för insamling och analys av data med mekanismer för informationsutbyte mellan byråer / arméer, samt potentiella analyser av de hot som dessa oidentifierade fenomen kan representera, särskilt om de är tekniker anställda av "motståndare i USA".

Denna rapport kommer därför att kräva ett betydande arbete för de amerikanska arméerna och myndigheterna, som för närvarande har få mekanismer av denna typ, både för att centralisera observationsrapporter och för att analysera dem eller jämföra information. mellan enheter. Tvärtom har de amerikanska arméerna traditionellt försökt att medvetet ignorera dessa rapporter fram till nyligen, vilket har lett till att ett stort antal observationer ignoreras eller helt enkelt inte rapporteras av observatörer som fruktar negativa konsekvenser för deras militära karriär.

Från 1952 till 1969 finansierade det amerikanska flygvapnet forskningen av projektet "Blue Book" som syftade till att studera samma oidentifierade luftfenomen. Av de 12.618 3 rapporterade observationerna kunde XNUMX% inte förklaras av J Allen Heck, programmets emblematiska forskare.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT