De sju största utmaningarna för försvaret 7

2020 var ett år med extraordinär försvarsintensitet, både ur politisk och teknisk synvinkel. Och vad vissa medier säger, är det mycket troligt att 2021 kommer att följa i samma riktning, med alltmer intensiva internationella friktioner, accelererande global upprustning och allt tydligare nationella positioner. allt leder till en ökning av antalet och intensiteten av kriser. Vissa ämnen kommer att behöva följas med stor uppmärksamhet under de kommande veckorna och månaderna, för de skulle mycket troligtvis kunna konditionera försvarets utmaningar för 2021 och de kommande åren.

USA: s försvars- och internationella politik

USA är idag den största militära och ekonomiska makten på planeten. Det är också det land som använder flest trupper och militära medel utanför dess gränser. Det är därför inte förvånande att utvecklingen av dess försvarspolitik och dess ställning på den internationella scenen till stor del villkorar utvecklingen av spänningar i världen. Efter de 4 kaotiska åren av Trump-ordförandeskapet inom detta område, sätter många sina förhoppningar på den nya valda presidenten Joe Biden för att blidka de olika hotbeds av spänningar på planeten. Hittills har nästa hyresgäst i Vita huset varit väldigt diskret när det gäller de axlar han tänker ge till sin politik inom dessa nyckelområden.

Så många är de som tror att Joe Biden kommer att följa Barak Obamas fotspår i frågor om utrikespolitik, den nya amerikanska presidenten förblev mycket vag i ämnet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT