Sammanfattning 2020: Stora tekniska framsteg inom försvaret 2020

Om 2020 kommer att gå in i historien som året för den stora Covid-19-pandemin, kommer det också att vara, i termer av försvarsteknologier, ett avgörande år som markerar övergången mellan den tekniska vision som ärvts från det kalla kriget och som inte hade förändrats under dessa år. De senaste 30 åren och de störande tekniska tillvägagångssätten som pågår i många väpnade styrkor och i många forskningslaboratorier. Bland dessa många och varierande framsteg förtjänar vissa särskild uppmärksamhet.

1- Hypersoniska vapen

Hypersoniska vapen har varit kärnan i den stora majoriteten av stora tekniska nationer. Ämnet är inte nytt, eftersom den hypersoniska missilen Kh47m2 Kinzhal har varit i tjänst i mer än ett år i Ryssland, men 2020 kommer att ha varit året då hypersoniska vapen blev en av huvudaktörerna i det nya vapenloppet. I Ryssland, en pionjär inom området, kommer 2020 att ha markerat testning av 3M22 Tzirkons hypersoniska marinmissil börjar, liksom idrifttagandet av de första strategiska systemen som bär Avangards hypersoniska segelflygplan. Landet meddelade också utvecklingen av nya mer kompakta versioner av Kinzhal och Tzirkon-missilerna, för att utvidga dess användning särskilt ombord på de nya Su-57-fightersna.

År 2020 genomförde Ryssland flera skjutprov av 3M22 Tzirkon-antifartygsmissilen från fregatten Admiral Gorshkov

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT