Sikorsky deponerar Leonardo i marina helikoptrar i Sydkorea

DAPA, den sydkoreanska förvärvs- och utvecklingsmyndigheten för försvarsutrustning, har just meddelat att den har rhöll erbjudandet från den amerikanska Sikorsky om 12 marinhelikoptrar MH-60R att utrusta sina KDX-III-förstörare och FFX Batch III-fregatter från 2025. Detta är en stor vändning, sedan tills nyligen italienaren Leonardo och hans AW159 ansågs vara den längsta favoriten av tävlingen, som redan har valts ut under det föregående programmet, med åtta av dess helikoptrar sålda till den sydkoreanska flottan som en del av MOH Batch 1-programmet 2012. NH Helicopters 'NH90 lyckades inte heller etablera sig på marknaden.

MH-60R Romeo återbesöker Sea Hawk helt för att göra den till en högpresterande och mycket modern plattform med den senaste generationens utrustning.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT