Kina stärker sina stridsförmåga på de tibetanska högländerna

Spänningarna mellan Kina och västvärlden, över Kinesiska havet eller Taiwan, har väckt stor uppmärksamhet i media de senaste månaderna. Detta är emellertid inte det enda problemet för Folkets befrielsearmé. För medan den kinesiska marinen och flygvapnet förstärks snabbt, är den operativa kapaciteten hos PL att slåss i den mycket specifika miljön i de tibetanska högländerna ökades också avsevärt, vilket satte mer och mer press på de indiska trupperna som står inför dem.

Under de senaste månaderna har PLA multiplicerat tillkännagivandena om utplacering av ny militär utrustning speciellt utvecklad för att låta kinesiska soldater bättre slåss i hög höjd och i mycket kallt väder. Bland dem kan vi citera idrifttagandet av nya kaserner anpassade till mycket låga temperaturerOch nya enhetliga effekter att låta kinesiska soldater utvecklas och slåss på vintern på de tibetanska högländerna. Men det är framför allt inom rustning och robotik som de viktigaste framstegen har gjorts.

Char Leger Type 15 (VT5 i exportbeteckning) har ett imponerande kraft / vikt-förhållande på 30 hk per ton.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT