US Marines Corps vill ha lätt vagrant ammunition i infanterienheter

Under andra världskriget hade alla amerikanska infanteriföretag ett team på 60 mm mortel, som var avsedda att ge kortvarigt artilleristöd vid behov. Förbättringar av kommunikationsteknik och räckvidden för dess traditionella artillerisystem har gradvis eliminerat denna praxis. Trots ankomsten av anti-tank-missiler, såsom Javelin, tror Marine Corps-högkvarteret nu att dess enheter behöver öka sin egen eldkraft. Snarare än att gå tillbaka till 60 murbruk, och som de israeliska styrkorna, försöker kåren idag att skaffa lätt vagrant ammunition som agerar i svärmar för denna funktion.

Det måste sägas att herrelösa ammunition till stor del har visat att de är effektiva de senaste månaderna, särskilt under Nagorno-Karabakh-konflikten, under vilken Harop, Harpy och Defender-1 av den israeliska fakturan som genomförts av de azerbajdzjanska styrkorna decimerade pansarfordonen, luftfartygsförsvaret och stödpunkterna för de armeniska styrkorna som står inför dem, utan att de senare har kunde vedergälla. Endast dåligt väder började, från mitten av oktober, gjorde det möjligt att minska trycket som dessa vilse ammunition satte på de armeniska försvararna. Den exakta mängden av dessa strejker är fortfarande oprecis, särskilt eftersom siffrorna är underskattade eller överdrivna på båda sidor beroende på fall, men det råder ingen tvekan om att dessa vapensystem har spelat en viktig roll i den azeriska segern i höst.

Roamingammunitionen Switchblade 300 testades av amerikanska specialstyrkor under konflikten i Afghanistan från 2013, med enligt uppgift utmärkta resultat.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT