Ryska Rostec skulle utveckla en 5: e generationens enmotorig stridsflygplan

Den ryska försvarsindustrin har noterat många framgångar de senaste åren på den nationella och särskilt internationella scenen, med i genomsnitt 13,5 miljarder dollar exporterat varje år under de senaste 5 åren. Detta gjorde det möjligt att modernisera ett antal av sina infrastrukturer, men också att starta utvecklingsarbete utanför en nationell ordning, även om den ryska staten förblir majoriteten och ibland ensam ägare av de flesta av dessa företag. Flera specifika program har således lanserats, särskilt inom drönare och robotik. Men uttalanden från presidenten för den ryska teknikjätten Rostec på måndagen vid en presskonferens visar att den ryska industrin har ambitioner långt över denna nivå.

Faktum är att Sergei Chemezov angav det Rostec utvecklade för närvarande en ny 5: e generationens lättjaktmodell, ett enmotorigt flygplan som kan levereras i pilot- eller droniserad version. Utvecklat på egen hand kommer detta program, enligt presidenten i Rostec, att erbjudas vissa utländska partner i form av ett teknologiskt partnerskap eller en samproduktion. Inga ytterligare tekniska egenskaper eller visuellt stöd tillhandahölls. Detta uttalande, även om det är gåtfullt, öppnar många perspektiv och möjligheter för den ryska försvarsindustrin på den internationella scenen.

18 flygvapen sätter fortfarande ut Mig-21-stridsflygplan 2020

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT