Den franska armén avslöjar sina ambitioner med TITAN-programmet

Den franska armén och generaldirektoratet för beväpning (DGA) publicerade den här veckan en videoanimation som presenterar de huvudsakliga utvecklingsområdena som pågår och för att komma till de franska arméernas luftstrid. Om idag alla ögon och den stora majoriteten av krediter är inriktade på förnyelsen av segmentet "mellersta", nämligen lätta och medelstora pansarfordon, det mest sannolika att användas i externa operationer inom ramen för SCORPION-programmet, förnyelsen av den tunga delen av styrkorna planeras nu inom ett nytt utsedda programmet TITAN.

TITAN är inte i sig egentligen ett nytt oberoende program. Det representerar faktiskt fortsättningen av SCORPIONs ambitioner att klara av tekniskt avancerade militära styrkor som också har stora resurser och som sådan inte bara inkluderar de nya programmen som kommer att dyka upp mellan 2035 och 2040, såsom det nya tungt pansarsystem fransk-tyska MGCS, CIFS artilleri och indirekt eldsystem, även fransk-tyska, eller ersättare för Tigerhelikoptern, men också alla medel som implementeras av SCORPION, för att när som helst få det bästa taktisk lösning för att möta utmaningarna i framtida åtaganden.

Videon som publicerades denna vecka av armén, DGA och industripartnerna för SCORPION och TITAN-programmet

Konkret bygger TITAN på tre kompletterande komponenter:


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT