Svarar MGCS-tankprogrammet på fransk-tyska operativa och industriella utmaningar?

När han anlände till Elysee-palatset efter sin seger under presidentvalet 2017 åtog sig den franska presidenten Emmanuel Macron snabbt att starta en serie stora försvarsprogram med Berlin, som båda syftade till att få de två ländernas positioner när det gäller politiken för Försvar än att dra nytta av möjliga synergier mellan de två industriella baserna och försvarsteknologierna. Fyra huvudprogram uppstod, SCAF inom stridsflygplan, CIFS inom artillerifältet maws inom sjöfartspatrullen, och Main Ground Combat System-programmet, eller MGCS, inom stridsvagnarna.

Arvtagare till Det fransk-tyska programmet European Main Battle Tank eller E-MBT, lanserades 2012 och ansvarar för att presentera en eventuell ersättning till Tyska leoparden 2 och Franska Leclerc, MGCS planerar att utforma en ersättare för samma två tankar, men den här gången utrustad med de senaste tekniska och doktrinära framstegen för att göra det, när det tas i bruk 2035, till det bästa högintensiva landstridssystemet som finns tillgängligt. Programmet utvecklades ursprungligen i lika delar mellan franska Nexter och tyska Krauss-Maffei Wegman, de två företagen som slogs samman till ett KNDS-joint venture 2015. Efter lanseringen av MGCS-programmet, en andra tysk aktör, Rheinmetall, integrerades samtidigt som 50-50% -fördelningen mellan Frankrike och Tyskland bevarades.

KNDS EMBT är baserat på ett Leopard 2-chassi och ett Leclerc-torn. Den presenterades vid Eurosatory 2017.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT