Tyskland ansluter sig till det europeiska antimissilförsvarsprogrammet TWISTER

Tillkännagavs för bara ett år sedan, TWISTER-programmet, för snabb varning och avlyssning med rymdbaserad TheatER-övervakning, är utan tvekan det mest ambitiösa europeiska programmet som utvecklats inom ramen för permanent strukturerat samarbete, eller Pesco, av Europeiska unionen. Under ledning av Frankrike samlades programmet Finland, Italien, Nederländerna och Portugal vid lanseringen i syfte att utveckla ett europeiskt antimissilsystem som kan fånga upp nya hot, inklusive hypersoniska missiler och atmosfäriska segelflygplan, idag utom räckhåll för befintliga antimissilsystem.

Berlin deltog inte aktivt i programmet, hade bara observatörsstatus och investerade dessutom i TLVS-programmet i samarbete med USA och baserade på Patriot PAC-3 MSE-avlyssnare för att byta ut batterierna Patriot förvärvades på 90-talet. Men sedan dess har TLVS-programmet ställts inför många svårigheter, och framför allt sett den totala kostnaden stiga till mer än 13 miljarder euro enligt den senaste uppskattningen från amerikanska Lockheed och dess Europeisk partner, MBDA Deutschland. Var det detta otroligt höga pris som fick Berlin att reagera? Hur som helst, enligt talesmannen för försvarsministeriet, Tyskland gick med i det europeiska TWISTER-programmet, den senare bedöms i enlighet med tyska förväntningar, genom att förvandla sin status som observatör till partner.

SAMP T x1200 Försvarsnyheter | Tyskland | Hypersoniska vapen och missiler
ASTER Block1NT-missilen, som snart kommer att tas i bruk i Frankrike och Italien, är utformad för att fånga upp ballistiska missiler med en räckvidd som är mindre än eller lika med 1500 km. Twister kommer att kunna fånga upp ballistiska missiler med nästan fyra gånger större räckvidd.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Hypersoniska vapen och missiler

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna