Ukraina och Turkiet avancerar i sitt försvarssamarbete

För några dagar sedan pekade vi påDe svårigheter som den turkiska försvarsindustrin står inför efter ingripanden från landets väpnade styrkor i Syrien, Libyen och Azerbajdzjan, åtgärder som ledde till ett visst förbud mot landet av många industriella och teknologiska aktörer i europeiskt, amerikanskt och till och med ryska försvar. Men det finns fortfarande ett land för vilket Turkiet mycket väl kan visa sig vara den perfekta partnern, och vice versa: Ukraina.

En effet, L’industrie de Défense ukrainienne reste très active, même si ces dernières années, les exportations ukrainiennes en matière d’équipement de défense se sont clairement effondrées. Elle dispose notamment de savoir faire et de compétences avancés dans plusieurs domaines qui font cruellement défaut à l’industrie turque. Dans le même temps, Ankara dispose de technologies qui, pour l’heure, ne sont pas exportées vers Kiev par ses partenaires occidentaux, notamment en matière de missiles et surtout de drones. Car les militaires ukrainiens, qui restent confrontés aux rebelles soutenus, équipés et renforcés par Moscou dans le Donbas, et qui ne désespèrent pas de reprendre la Crimée par la force si nécessaire, ont parfaitement bien compris l’intérêt et l’efficacité des drones turques, et notamment du Bayraktar TBXNUMX, face à certains équipements russes, notamment de défense anti-aérienne.

Utförandet av TB2 i Syrien, Libyen och Nagorno-Karabakh inför ryssframställt luftfartygsförsvar kan mycket väl visa sig vara avgörande i Donbass-konflikten

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT