Royal Navy kommer att behålla sina två angreppsfartyg i Albion-klass fram till 2

Det är svårt att se utifrån hur orolig de brittiska arméerna var för deras öde tidigare premiärministern Boris Johnson tillkännager en politik för förstärkning av försvarsmedlen av kungariket förra veckan, med motsatsen flera veckor och till och med månader av orolig spekulation. Av de många bekymmer som sänkte moral bland den brittiska militären var det eventuella tidiga tillbakadragandet från tjänsten för de två överfallsskeppen, HMS Albion och HMS Bulwark, inte det mest spektakulära eller mest publicerade, men det var förmodligen det mest dramatiska. en av de som mest skulle kunna hindra Hans Majestets arméers verkliga militära kapacitet.

I själva verket bekräftade utrikesministern (vice minister) för försvar, Jeremy Quin, vid frågan av Julian Lewis, ordföranden för den parlamentariska säkerhets- och underrättelsetjänsten, att HMS Albion skulle förbli i drift. service i Royal Navy fram till 2033 och HMS Bulwark fram till 2034 var det utan tvekan en stor lättnad, både för Royal Navy som driver fartygen och för Royal Marines för vilka de utgör det föredragna transportsättet och för alla den brittiska försvarssamhället, som oroade sig för att landet skulle berövas marinprojektionsstyrkor, vilket skulle ha varit en första i mer än ett sekel.

HMS Albion (L14 till vänster) och HMS Bulwark (L15 till höger) förblir i tjänst hos Royal Navy till 2033 och 2034.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT