Inför General Lecointre är franska suppleanter oroliga över arméernas format

De utfrågningar som gjorts av nationalförsamlingen och senaten av stabscheferna för de franska arméerna är ofta tillfället att hämta viss information om de pågående programmen. Men när utfrågningen av försvarsmaktens stabschef, general François Lecointre, av försvarskommissionen av nationalförsamlingen, inom ramen för finanspropositionen 2021, var det framför allt bekymmer från flera suppleanter, som kommer från olika politiska fraktioner, som markerade denna session. I själva verket ställde fyra av de 4 närvarande suppleanterna den franska stabschefen frågor om arméernas format inom den nuvarande geostrategiska ramen.

Således biträdde Ain Charles de La Verpillière, som tillhör Les Républicains-gruppen, Jean-Charles Larsonneur, ställföreträdare för Finistère för Agir Ensemble-gruppen, Christophe Lejeune, suppleant för Haute-Saône för République en Marche-gruppen, och Philippe Michel- Kleisbauer, varemodsrepresentant för Var, ifrågasatte alla CEMA i olika ämnen med avseende på det nuvarande formatet för de väpnade styrkorna, medlen till deras förfogande för att möta de snabbt utvecklande hoten i världen och om relevansen av programmeringslagen. Militär, men också av Strategic Review 2017 och vitboken från 2013, som idag ramar in de franska arméernas format.

LBDSN 2013 föreskriver att den franska marinen ska vara utrustad med 15 fregatter på första rangen, ett otillräckligt antal för att möta det aktuella operativa trycket.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT